Daimler'den Mercedes ve Smart İçin Büyük Planlar!

Mercedes-Benz'in ana firması Daimler, yaptığı büyük yatırımla, 2025 yılına kadar gerçekleşecek büyük değişimin fitilini ateşledi!

Mercedes için büyük planlar!

Mercedes-Benz ve Smart'ın ana firması Daimler, elektrikli bir gelecek için hazırlanıyor ve elektrikli araçlar için büyük bir değişim sürecinden de çekiniyor gibi gözükmüyor.

Stuttgarter Zeuitung gazetesi ile Daimler'in ArGe lideri Thomas Weber arasındaki röportajı aktaran Automotive News'in söylediğine göre Daimler, elektrikli araç gelişimi için yaklaşık olarak 11 milyar dolar yatırım yapmayı planlamakta. Bu yatırımın büyük bir kısmı, Daimler'in 2025'e kadar geliştirmeyi ümit ettiği 10 farklı aracı destekleyebilecek tek bir elektrikli araba platformu için kullanılacak.

Weber'in söylediğine göre bu platformda geliştirilen modellerin üç tanesi Smart markası altında yer alacak ve batarya ömründeki geliştirmeler tahmin edildiği gibi gerçekleşirse, menzilleri tek şarj ile 650 kilometreye çıkacak. Şu anda Smart'ın önerileri arasında bulunan Fortwo Electric Drive, 160 kilometrenin altında bir menzile sahip ve bu da on yıl içerisinde çok büyük bir atılım anlamına gelmekte.

Bu araçların bir diğeri ise büyük ihtimal ile bu yıl Paris Motor Show'da tanıtılan Mercedes-Benz Generation EQ konseptinin bir üretim türevi olacak. Mercedes, EQ'yu elektrik alt markası olarak kullanmayı planlamakta ancak bu durum, araç üretim aşamasına ulaşana kadar değişebilir.

Ayrıca Automotive News'in belirttiği üzere 2025'e kadar Mercedes ABD'de dizel araçlar sunmaya devam edecek. Mercedes'in Volkswagen'in adımını takip ederek ABD dizellerini tamamen durduracağına dair söylentiler bulunmaktaydı ancak bir Mercedes sözcüsünün söylediğine göre bu söylentilerde gerçeklik payı pek bulunmamakta.

Daimler, sadece elektrikli arabalara doğru yönelen ilk firma değil. Büyük Alman Üçlüsü'nün tamamı, EV yatırımlarını arttırmakta. Volkswagen, önümüzdeki on yıl içerisinde 30 farklı elektrikli araba tanıtacağını duyurdu ve BMW, 2017 yılı içerisinde elektrikli araba satışını 100.000 üniteye çıkartmayı planlamakta. Bu hedefe ulaşma çabasının başlangıcını ise, yenilenmiş i3 elektrikli şehir arabası ile yapıyor...

Okuyucu Yorumları