Dedikodular bu sefer de Nexus 6'yı vurdu

Merak edilen yeni Nexus telefon ne zaman piyasada olacak; üzerinde hangi marka bulunacak?

Yeni Nexus'u kim yapacak?

Geçtiğimiz hafta teknoloji dünyası, farklı dedikodularla çalkalandı ki bunlardan belki de en büyüğü, gelecek yeni Nexus 6 telefonun Motorola tarafından üretileceği hakkındaki bilgilerdi. Bir internet sitesinden yayılan rapora göre, Motorola'ya ve dolayısıyla sahibi olan Lenovo'ya yakın kişiler tarafından verilen bilgiler, 5.9 inçlik yeni Nexus telefonun yolda olduğunu ve iPhone 6 piyasaya sürüldükten kısa bir zaman sonra kendisini göstereceğini iddia etti.

An itibariyle Shamu kod adına sahip olan telefonun, aynı kaynaklara göre, parmak izi okuyucu sisteme sahip olacağı ve iPhone 6'nın çıkışını takiben, en geç Kasım ayında piyasada olacağının altı çizildi. Eğer iddia edilen tarihte piyasaya çıkarsa, uzun süredir dedikodusu dönen HTC Volantis isimli 8.9 inçlik tabletle aynı zamanda raflarda olması işten bile değil. Her iki cihaz da Android L yazılımı için büyük önem taşıyan isimler ve halen üzerlerinde çalışıyor olması beklentiyi de bir hayli arttırıyor.

Bir süre önce LG, daha fazla Nexus cihaz üretmeyeceğini beyan etmişti. Yine de Andorid Silver, konu hakkında büyük işler yapıyor gibi gözüküyor. Ayrıca Google I/O konferansında mühendis müdürlerinden Dave Burke, gelecekte daha fazla Nexus telefon üreteceklerine değinmişti.

Okuyucu Yorumları