Değişen Teknoloji Dünyasında iPod'un 15. Yaşı!

Bir süre öncesine kadar piyasayı alt üst eden efsane Apple cihazı, sessiz sedasız 15. yaşını kutluyor!

Apple efsanesi 15 yaşında!

Eğer teknoloji aksesuarlarını seviyorsanız ve belli bir yaşa geldiyseniz, kendinizi fosil gibi hissetmeye hazır olun: Apple iPod 15 yaşına girdi. Steve Jobs cihazın ilk sürümünü 23 Ekim 2001'de açıklamıştı. Cihazın o tarihten beri çılgın bir yolculuk yaşadığını söylemek az bile kalacaktır. Bir çoğuna göre iPod, Apple'ı sadece bir bilgisayar markası olmaktan çıkarıp bir dünya devi haline getiren cihaz olarak görünüyor. Ama MP3 oynatıcısı cihaz popülerliğini akıllı telefonların gelişmesiyle kaybetti.

Şu an geçmişe bakıp düşündüğümüz zaman, iPod'un 2001'de ortaya çıktığı günü önemli bir tarih olarak görüyoruz, ama zamanında insanlar tam olarak ne tepki vereceklerini bilemiyorlardı. Bu proje yıkıma yaklaşan marka için riskli bir hareketti. 2001'deki Mac bilgisayarların fiyatları ve özellikleri müşterilere hiç de uygun görünmemişti. 400 dolar fiyat ve sadece 5GB depo alanı, fazla satmamak için yeterli görünüyordu. Ancak iPod bir çok farklı müşteri tipi için ideal bir üründü.

2003'te iTunes Music Store'un yeni özelliği sayesinde iPod çok daha kullanışlı hale geldi. Kullanıcılar bilgisayarlarından şarkıları satın alıp bir kaç dakika içinde iPod'larında dinleyebiliyorlardı.

Sonraki bir kaç yıl için Apple'ın işleri iyi gitti. iPod satışları patladı, fiyatları düştü ve iyice erişilebilir hale geldi. iPod mini, shuffle ve nano sayesinde cihaz lüks bir aksesuar olmaktan çıkıp herkesin sahip olabileceği bir MP3 oynatıcısı haline geldi. Apple piyasaya o kadar sağlam tutundu ki hiç bir rekabetçi firma tehdit oluşturmayı başaramadı.

Okuyucu Yorumları