Deus Ex: Mankind Divided açıklandı!

Uzun zamandır ağızdan ağıza dolaşan oyun, nihayet resmi olarak duyuruldu!

Beklenen müjde geldi!

Square Enix, ünlü serinin yeni oyunu Deus Ex: Mankind Divided'ı açıkladı. Bu oyun, sevilen cyberpunk serisinin 2011 yılında yayımlanan Deus Ex: Human Revolution oyunundan beri ilk büyük yayımı olacak.

Yeni oyun, Human Revolution'ın iki yıl sonrasında geçiyor ve bir kez daha ana karakter olarak Adam Jensen'i barındıracak. Game Informer'da belirtildiğine göre Mankind Divided, sadece yeni oyun döngüleri değil, seçilebilecek yeni güçlendirmeler (augmentations) de bulunduracak. Ayrıca daha açık sonlar bulunacak ve karşılaştığınız durumları çözmek için daha fazla seçeneğiniz olacak. Bunlar dışında ise oyun hakkında açıklanan çok fazla bir şey bulunmuyor. Oyun Xbox One, PlayStation 4 ve PC için yayımlanacak ancak henüz bir tarih belirtilmiş değil.

Görünene göre Square Enix'in asıl planı, oyunu uzun ve özenli bir "interaktif tanıtım" ile açıklamaktı ve bu planın içerisinde saatler süren, bir hücrede volta atan bir adamın Twitch yayını da bulunmaktaydı. Ancak bir Rus internet sitesinin bu planı sızdırması, planı bozdu. Kampanya, geçtiğimiz gün başlamıştı; bir grup şifreli ipucunu içermekteydi ve devam eden Twitch yayını sırasında izleyiciler, kurgusal bir sorgunun nasıl süreceğine karar vermekteydi. Tanıtım kampanyası ayrıca Instagram üzerinde kısa videolar ve büyük ihtimal ile bir LinkedIn sayfasını bile içermekteydi. Kampanya ilk başladığı sırada Square Enix sadece bu oyunun "Batı stüdyolarından birinin" sıradaki büyük yayımı olduğunu söylemekteydi.

Deus Ex: Mankind Divided açıklandı!

Ancak gerçekleşen bütün bunlar oyunun ilk resmi açıklaması olsa da, yeni bir Deus Ex oyunu üzerinde çalışıldığını biliyorduk. Geliştirici Eidos Montreal'in yeni oyun motoru Dawn Engine'in geçtiğimiz yıl gerçekleşen tanıtımında, serinin yeni oyununun nasıl gözükebileceği hakkında ufak bir gösterim yapılmıştı.

Bu tanıtım sırasında, yeni Dawn Engine'in gelecekteki Deus Ex evreni projelerinin belkemiği olacağını söylemişti...

Okuyucu Yorumları