Dev "kameralı" yeni bir Xperia geliyor!

Xperia Z3 dedikoduları arasında ortaya çıkan bu "acayip" Xperia, telefon piyasasını "sallayabilir!"

"Acayip" bir Xperia!

Sony'nin yakın zamanda piyasaya çıkan Xperia Z2 amiralinin ardından hemen isminden bahsedilmeye başlayan Z3, görünüşe göre yalnız gelmeyecek. Z3'le birlikte son zamanlarda farklı bir model daha anılmaya başlandı. Adı "Xperia Z3X" olarak sızan bu model, Sony'nin phablet'i Xperia Z Ultra'yı andırıyor. Ancak bir farkla; Xperia Z3X'in üzerinde dev bir lens bizleri karşılayacak.

Tıpkı Nokia'nın Lumia 1020 telefonu gibi kamera odaklı bir cep telefonu olacak olan Xperia Z3X, boyutlarıyla da phablet kategorisinde yer alacak. 6.14 inç büyüklüğünde bir ekranın sahibi olacak olan cep, Sony'nin Trimaster EL OLED ekran paneliyle görüntü üretecek. 2.560 x 1.152 piksel çözünürlüğünde olacağı söylenen ekranın yanı sıra telefonun en çok konuşulacak özelliği olan kameranın ise 22 megapiksel çözünürlüğünde olması bekleniyor.

Xperia Z3X'in işlemci olarak Qualcomm Snapdragon 810'la çalışacağı da gelen diğer söylentiler arasında. 2.86 GHz frekansta çalışan bu işlemcinin 64-bit ve sekiz çekirdekli olduğunu hatırlatmakta da fayda var. Eğer Xperia Z3X, bu teknik öğelerle birlikte gelirse, adından uzun bir süre bahsedeceğimiz kesin.

Okuyucu Yorumları