Dev LinkedIn Satın Almasını Vuran Sızıntı!

LinkedIn'i satın alma işlemlerini tamamlayan Microsoft'un canı, 55.000 kullanıcı hesabını vuran bu sızıntı ile fena halde sıkılacak!

Microsoft'u sıkacak sızıntı!

LinkedIn'in geçen sene satın aldığı Lynda.com, ciddi bir güvenlik sızıntısıyla karşı karşıya kaldı. LinkedIn hatırlayacağınız üzere Microsoft tarafından satın alınmış ve iki firma arasındaki anlaşma, geçtiğimiz günlerde tamamlanmıştı.

Lynda.com kullanıcılarına hafta sonu gönderilen epostaya göre saldırı, 55.000 kullanıcının hesabını etkiledi. Neowin'in haberine göre LinkedIn, yaptığı bir resmi açıklamayla söz konusu hesapların parolalarını önlem amaçlı olarak sıfırladığını söyledi.

Saldırının etkilediği kullanıcı sayısının nispeten az olmasının yanı sıra, sızan parolaların şifrelenmiş olması önemli bir detay. Bir LinkedIn yetkilisi, 55.000 kullanıcının parolasını önlem amaçlı sıfırladığını söylerken, öğrenci bilgisine sahip yaklaşık 9,5 milyon Lynda.com kullanıcısının paroladan yoksun olarak veritabanında saklandığını belirtti. Firma, bu verilerin açığa çıktığına dair herhangi bir kanıt bulunmadığını ve Lynda.com hesaplarını güvenli hale getirmek için gerekli ek adımları attıklarını söyledi.

LinkedIn, Lynda.com'u satın aldığını Nisan 2015'te açıklamış ve Lynda'nın "kaliteli ve kapsamlı video içeriğinin kariyerini hızlandırmak isteyenlere güç kattığını" söylemişti. Microsoft ise başta da belirttiğimiz üzere dev LinkedIn satın almasını henüz tamamlamış bulunuyor. Lynda.com bu sızıntıyı önemsiz gibi göstermeye çalışsa da, yaşananların Microsoft için şanssız bir durum olduğunu inkar etmek zor.

Okuyucu Yorumları