Dev rakipler; bu kez aynı koltukta!

Microsoft, Intel, Qualcomm, Samsung ve daha pek çok dev, büyük bir ortaklıa

Rakipler bu kez aynı koltukta

Aralarında Microsoft, Intel, Qualcomm, Samsung, Cisco, General Electric, Electrolux gibi teknoloji endüstrisinin önemli kuruluşlarının yer aldığı firmalar Open Connectivity Foundation (OCF) adı verilen yeni bir işbirliğinin duyurusunu yaptılar. Bir vakıf olarak hizmet görecek olan bu kuruluşun amacı ise Nesnelerin İnterneti için endüstrinin standartlarını daha da ileriye taşımak olacak.

Halihazırda Nesnelerin İnterneti'nin şu anda bulunduğu noktada oldukça geniş bir çeşitlilik barındıran bir potansiyel barındırdığı ve kullanıcıların bu teknolojiden çok farklı alanlarda yararlanabileceği belirtiliyor. Bu tablo da haliyle şu an için biraz dağınık ve parçalı bir manzara sunuyor.

Qualcomm konuyla ilgili yaptığı açıklamada tam da bu parçalılığa işaret ederken, bunun Nesnelerin İnterneti'nin düşmanı olduğunu ifade etti. OCF'nin bu doğrultuda üreticilerden kaynaklanabilecek bu çeşitlilik açısından cihazlara bazı açık şartname ve protokol düzenlemeleri getirmesi ve böylece cihazların birbirleriyle daha güvenli ve sorunsuz bir biçimde etkileşime geçmesi hedefleniyor.

Okuyucu Yorumları