Dijital Bankacılığın Geleceği Maxi'de

Yeni kişisel asistanınız Maxi, İş Bankası ailesinin en yeni üyesi. Peki, neler sunuyor? Anlatıyoruz...

Dijital bankacılığın geleceği Maxi

Geçmişten günümüze teknolojinin nimetlerinden farklı alanlarda yararlandık, gelecekte de yararlanmaya devam edeceğiz elbette. Şu an adını çokça duymaya başladığımız yapay zeka, kişisel asistan, nesnelerin interneti ve 5G gibi kavramlar aslında bu yoldaki kilometre taşları. Geçmişte bu gibi kavramlara çok örnek var, gelecekte de daha fazlası olacak. Bu gibi yeni kavramların ortaya atılması, geliştirilmesi ve kullanılabilir hale gelmesiyle beraber, gündelik yaşantımız da pek çok alanda büyük ölçüde etkilenecek elbette. Bunlardan biri de bankacılık işlemleri...

Mesela zamanı hızlıca geriye alalım; mobil bankacılığın olmadığı, ATM'lerin henüz hayatımıza adım atmadığı zamanlara geri dönelim. Düşünmesi zor değil mi? ATM'lerin hayatımıza girmesiyle zamandan bağımsız olarak haftanın 7 günü 24 saat yapılabilir hale gelen bankacılık işlemleri, mobil bankacılıkla beraber ise tamamen mekandan bağımsız oldu. Akıllı telefon kullanım oranlarının artması, 3G ve hemen arkasından 4G'nin hayatımıza girmesi, bizleri mobil bankacılıkta bambaşka bir dönemin başlangıcına kadar getirdi. Şimdi ise bir sonraki aşamaya geçmeye hazırız. Peki, bir sonraki aşamada ne olacak?

Dijital bankacılığın geleceğinin, diyalog bankacılığının temelini oluşturan doğal dil işlemeye dayalı olacağını öngören İş Bankası, yapay zeka teknolojisine dayalı ve aynı zamanda doğal dil işleme yeteneğine sahip kişisel asistan hizmeti Maxi'yi hayata geçirdi. İş Bankası müşterileri son dönemin trend konusu olan yapay zeka ve kişisel asistan sistemlerinden, Maxi ile hemen faydalanmaya başlayabiliyorlar. Maxi ile hem konuşarak hem de mesajlaşarak etkileşime geçilebiliyor, bankacılık hizmetlerinden günün herhangi bir saatinde, herhangi bir yerde, anında ve hızlıca faydalanabiliyorlar. Evet, yani Maxi ile bir banka yetkilisiyle konuştuğunuz gibi konuşabilir, eğer kalabalık alanlardaysanız yazışabilirsiniz.

Peki, kişisel asistanınınız Maxi, size hangi konularda yardımcı oluyor? Maxi, tüketim alışkanlıklarınıza göre size harcama tavsiyesinde bulunabiliyor, harcama geçmişi, işlem yönetimi, hesap ve kredi kartı bakiye bilgileri gibi bilgilere ulaşarak raporlamalar yapabiliyor, kolayca para transferi işlemi gerçekleştirebiliyor. Maxi, bunlarla da sınırlı kalmıyor ve her gün öğrenmeye devam ederek, yeteneklerini de artırıyor. Yakında ev asistanlarıyla beraber evlerimize de konuk olacak.

Evet, Maxi şu an nerede? Maxi şu an İşCep'te, sizi değişen bankacılığın yeni yüzüyle tanıştırmayı bekliyor.