Dinleme skandalı Zuckerberg'i çok üzmüş

Facebook'un patronu Zuckerberg'i çok kızdırdılar! Kızdığı konu ve söyledikleri, haberimizde...

Zuckerberg fena patladı!

Facebook'un genç patronu Zuckerberg, NSA'nın tüm dünyayı yasa dışı olarak dinlediğinin ortaya çıkmasıyla patlak veren PRISM skandalı için "ellerine yüzlerine bulaştırdılar," yorumunu yaptı. Bir TV kanalına verdiği röportajda Zuckerberg'in, "ABD hükumetinin hala aynı yanlışları sürdürdüğünü düşünüyorum ve bundan sonra daha şeffaf hareket etmelerini umuyorum," yorumunu yapması da ilgi çekti.

ABD'nin güvenliği sağlamakla özgürlüklere saygı duymak arasında bir denge kurması gerektiğini dile getiren Zuckerberg dinleme faaliyetlerinin daha makul ve yasalar içinde olması gerektiğini de hatırlattı.

Zuckerberg ayrıca ABD'de kaçak olarak bulunan bilişim çalışanlarının vize problemlerini çözmek için hükumet nezdinde lobi çalışması yaptığını da anlattı. Dünyanın artık bilgi çağında olduğunu ve bu çağda önde olabilmek için bilişim sektöründe deneyimli, bilgili çalışanlara ihtiyaçları olduğunu, pek çok bilişim uzmanının kaçak olarak çalışmak zorunda olmasının ABD'ye büyük kayıp getireceğini hatırlattı.

Okuyucu Yorumları