DirectX 12 güncellemesinden sevindiren yenilik

DirectX 12'nin farklı ekran kartlarını bir arada kullanabilme işlevi, yakında işte böyle gelişecek!

DirectX 12'den sevindiren yenilik!

DirectX 12'nin heyecan veren özelliklerinden bir tanesi, farklı GPU modellerini ve farklı performanstaki kartları bir araya getirip, sisteminizin gücünü artırmaya izin vermesiydi. Ancak işlevin çalışması için desteğin geliştiriciler tarafından verilmesi gerektiğinden, bu özelliğin kullanıldığına nadiren rastladık. Microsoft ise bu durumu değiştirmek istiyor.

Explicit Multi Adaptor (EMA) desteği sayesinde DirectX 12 destekli kartlar, birlikte çalışabiliyorlar. Ancak bu özelliğin geliştirilip sunulması zor olduğu gibi, doğru kullanılmadığında performans düşebiliyor. Microsoft ise çok GPU'lu sistemlerde yeni bir ayırma katmanı ile işi biraz kolaylaştırdığını söylüyor. Bu yenilik sayesinde geliştiricilerin yazması gereken kod miktarı azalacak.

Bununla birlikte Microsoft'un yeni katmanı, yalnızca "temel çoklu-GPU desteği" sunduğundan ekran kartlarının tüm gücünü kullanmak isteyen geliştiriciler, EMA'yı düzgün biçimde kullanmak zorunda olacaklar. Microsoft, yeni ayırma katmanını bitirmek üzere olduğunu ve onu yakında herkese açacağını söylüyor.

Okuyucu Yorumları