Doğrulandı: Windows 10, son Windows olacak!

Microsoft, Windows 10'un en son Windows olacağını doğruladı! Peki bu ne anlama geliyor?

Windows 10 son Windows olacak

Windows 10'un Microsoft'un geleneksel işletim sistemi döngüsünde yayınlayacağı son işletim sistemi olacağı, firma tarafından doğrulandı. Bu, Windows 10'dan sonra Windows 11, Windows 12 gibi birçok geliştirmeyi bir anda getiren güncellemeler görmeyeceğimiz anlamına geliyor. Dolayısıyla yeni eklenen özellikler ve güncellemeler, önümüzdeki senelerde hep Windows 10'un üzerine gelecek.

Microsoft'un Windows 10'un işletim sisteminin son "majör" sürüm güncellemesi olacağı, firmanın yaptığı bazı açıklamalardan tahmin ediliyordu. Ancak Ignite konferansında konuşan bir Microsoft yetkilisinin Windows 10'un "Windows'un son sürümü" olacağını söylemesiyle dedikodular, gerçek oldu.

Hızla güncellenen mobil aygıtlar ve modern yazılımlar, zaman içinde geleneksel geliştirme sürecinin modasının geçmesine neden oldu. Windows 10'u telefonlardan PC'lere her cihazda sunmak isteyen Microsoft'un da bu eski modeli terk etmesi, şaşırtıcı değil. Bu değişiklik, Windows'un geride kalmamak için kesintisiz olarak güncelleneceği anlamına geliyor.

Windows 10'a gelecek ilk büyük güncelleme, önümüzdeki sene tamamlanması beklenen Redstone olacak. Redstone, Windows 10'un üzerine çok büyük yenilikler eklemeyecek olsa da, birçok yeni özelliği ve yeteneği platforma kazandıracak. Ancak bu güncellemeden önce de birçok güncellemeyle karşılaşacağız. Örneğin Windows 10, final sürüme ulaştığında bazı özelliklerden yoksun olacağından, sonbahar aylarında işletim sisteminin bu eksiklikleri kapatılacak.

Bugün aldığımız haberler, Microsoft'un büyük Windows 10 planlarının şekillenmeye başladığının bir göstergesi. Teknik önizleme sürümüne zaman içinde eklenen özellikler, Windows 10'un yeni özellikleri gelecekte nasıl alacağının bir provası niteliğinde olsa gerek.

Okuyucu Yorumları