Dört çekirdekli işlemciye sahip Asus laptop

Asus, R.O.G. serisi ürünlerini Intel'in dört çekirdekli QX9300'ü ile birleştiriyor...

4 çekirdekli Asus laptop

Asus, Games Convention etkinliğinde Intel'in laptop'lar için geliştirdiği dört çekirdekli işlemci Core 2 Extreme QX9300'ü kullanan ilk laptop'u R.O.G. G71V'yi tanıtıyor.

Dört çekirdeğin her biri 2,53 GHz hızında çalışıyor ve 12 MB'lık bir önbelleğe erişiyor. CPU Extreme modellerden olduğu için çarpan ve FSB hızı overclock yapabiliyorsunuz. Intel'e göre 45 Watt TDP'yi aşmadan 266 MHz'e kadar çıkılabiliyor.

Republic-of-Gamers ailesine ait G71V 17 inçlik Full-HD ekran, bir Geforce 9700M GT, 4 GB RAM, 1 TB sabit disk ve bir Blu-ray yazıcı sunuyor. Ekstra eşya olarak oyunculara özel bir fare, klavye ve Republic-of-Gamers tasarımında sırt çantası sunuluyor. Bu aksesuarların hepsi ürünün fiyatına dâhil.

R.O.G. G71V yüksek bir ihtimalle eylülden itibaren 3870 dolara satışa sunulacak.

Bilgi için:
Asus Türkiye - 0216 521 47 25

CHIP Online Yorumu:
Henüz kimsenin laptop'unda dört çekirdekli işlemciye ihtiyacı yok. Özellikle oyuncular için ekran kartı halen sınırlayıcı bileşeni temsil ediyor. Elbette Intel'in hem masaüstü hem de dizüstü sistemler için dört çekirdekli örnekler sunması çok güzel, fakat çok küçük bir kullanıcı grubu (grafikerler, mühendisler, geliştiriciler) bu devasa işlem gücünden faydalanabiliyor.

Okuyucu Yorumları