DSL, fiber ve kabloya karşı!

DSL, fiber ve kablo internet arasındaki rekabette son durumu hiç merak ettiniz mi?

DSL, fiber ve kabloya karşı!

Organisation for Economic Co-Operation and Development'ın (Ekonomik Kalkınma ve İşbirliği Örgütü, OECD'nin) son geniş bant istatistik güncellemesi raporlarına göre, grubun sakinlerinin yüzde 72'si, artık geniş bant bağlantıya sahip durumda.

İlginç olan ise, rapora göre, Finlandiya, Avustralya, Japonya, İsveç, Danimarka, Kore ve A.B.D.'den oluşan 7 ülke, sahip oldukları insan sayısından daha fazla mobil veri hesabına sahipler. Bu normalde imkansız olması gereken durumun sebebi ise, OECD'nin "telefon" ve "veri" aboneliklerini ayrı olarak sayıyor olmasından kaynaklanıyor. Ancak bu sistem yüzünden rakamların bir miktar şişmesi beklenilebilse bile, Finlandiya'nın ulaştığı yüzde 125 oranının gerçekten etkileyici olduğunu söylemek lazım.

Avustralya, Finlandiya'nın oran olarak bir miktar arkasında yer alırken, sıralamada ikinci sırada bulunuyor ve ABD, yüzde 100'ün hemen üstündeki oranı ile 7. sırada yer alıyor.

Gelelim sabit internete... 34 üyesi bulunan blokta, şu anda 339.001.480 adet sabit geniş bant bağlantı üyeliği bulunmakta. Bu üyeliklerin arasında en baskın olanı DSL bağlantılar iken, ABD gibi bazı birkaç ülkede kablo ve fiber bağlantıları DSL bağlantılardan fazla olabiliyor.

DSL'in sabit bağlantılardaki liderliği ise yüzde 51.5 oranı ile garantilenmiş durumda iken, fiber bağlantılar yüzde 16.7 oranına sahipler ve hızlı bir artış göstermekteler...

Okuyucu Yorumları