Dünden bugüne oyun konsolları!

Oyun konsolu tarihine damgasını vuran, 45 efsane oyun canavarını bir araya getirdik!

Dünden bugüne oyun konsolları

Oyun konsolları neredeyse yarım yüzyıldır oyuncuların hayatında. 60'ların sonlarında Odyssey ve Atari'nin Pong makinesiyle başlayan bu yeni oyun dönemi, günümüzde de tüm hızıyla devam ediyor. Eskiden ancak hayalini kurabileceğimiz grafikleri rahatlıkla işleyebilen günümüzün oyun konsolları, Playstation 4 ve Xbox One'ın da gelişiyle bir gerçeklik seviyesi daha atlayacak.

İlk başta sadece Pong vardı. Tenisi anımsatan çift kişilik bu oyunun etkisini, ilk konsol oyunlarının bir çoğunda gördük. Oyunun yapısı çok basitti: Ekranın iki tarafında tenis raketini temsil eden, aşağı ve yukarı kaydırılabilen çubuklar, ve bunların arasında gidip gelen top, yani bir piksel. Ve işte karşınızda Pong. Tabii ki, Pong ile günümüzün son derece gelişmiş oyunları arasında hiçbir bağ yokmuş gibi görünebilir. Ama o zamanlar böyle bir oyun, bugünkü en çok beklenen süper-gelişmiş grafikli oyunlar kadar etkileyiciydi ve merakla karşılanıyordu. Bir Last of Us veya Crisis 3, o zamanın oyuncusunun aklından bile geçmezdi.

Oyun konsolu tarihine biraz daha yakından bakmaya ne dersiniz? Sizi oyun konsolu tarihinin geçmişine yolculuk ettiğimiz galerimize davet ediyoruz!

Okuyucu Yorumları