Dünyanın en ince cep telefonları

10 Milimetre bir cep telefonu için yeterli. Dünyanın en ince cep telefonları rekor kırma avında.

En ince cepler

Yassı cep telefonları kendilerini tek başına bir varyasyon olarak geliştirdiler. Güncel rekor sadece 5,9 mm kalınlığındaki Samsung SGH-U100 modeline ait. Süper yassı prototip Nokia Aeon ise bu sınıfta Samsung ile kapışabilir.

Dünyanın en ince cep telefonlarıHerşey Motorola RAZR V3 ile başlamıştı. Cep telefonu üreticilerinin hiçbiri o zamandan beri bu zayıflama modasına kulak asmadan duramadı. Samsung'un yanısıra Sony Ericsson ve LG Electronics erkenden bu ayırd edici özelliğe kapılarını açtılar.

Piyasa lideri Nokia bu modayı biraz gözden kaçırdı, ama şimdi sonradan da olsa hesaplı yassı cep telefonlarını ortaya koyuyor,bunlara bir örnek metal kılıflı 6500 classic yada hesaplı 2630. Geçtiğimiz yaz ilk canlı fotoğraflarının ortaya çıktığı Nokia Aeon Touchscreen-klavye sonunda tüm rekorları kırabilir. Biz Aeon'un yüksekliğinin hemen hemen 4 milimetre olduğunu tahmin ediyoruz.

Dizayn zammı yok
Narinlik modasının en iyi yanı:
Bu arada alıcılar çekici özelliklerden daha fazla vazgeçmek zorunda kalmayacaklar. Hem günümüzün gereği olan 2 Megapixel-Fotoğraf makinesi hem de müzik oynatıcısı genellikle bu cep telefonlarının sahip oldukları özellikler arasında. Hatta daha iyisi: İnce cep telefonları kesinlikle kendi kalın rakiplerinden daha pahalı değiller.

Fotoğraf galerimizde dünyanın en ince 30 cep telefonunu bulacaksınız. Takip eden sayfada ise dört püf noktası!

Nokia 6500 classic & Samsung SGH-C170

Nokia 6500 classic
"6500 classic" modelinde ince kılıf kameranın çözünürlüğünü sınırlıyor: Bu asil metal kılıfın içine 2 Megapixelden fazlası uymuyor. Donanımda bir LED ışığı ile beraber bir de 1 GByte hafıza da bulunmakta. UMTS yassı cep telefonlarında başarılı: Genel olarak hiç de öyle özellikle zengin donatılmamış „6500 classic", hızlı cep telefonlarının da artık büyük ve kaba olması gerekmediğini gösteriyor. Alıcılar bu modelin siyah veya bronz rekleri arasında seçim yapabilirler.

Fiyat: Biraz geç kalmış: "6500 classic" başlangıçta bu yılın dokuzuncu ayından itibaren üç ay içinde diye duyurulmuştu. En hesaplı haliyle 770 YTL ve hemen sipariş edilebiliyor.

Nokia 6500 classic & Samsung SGH-C170Samsung SGH-C170
Basit, ince, şık: "SGH-C170" modelinde Motorola "MOTOFONE F3" de olduğu gibi olağanüstü sıkı bir donanımı görmek mümkün değil. Hatta bir fotoğraf çekme özelliği dahi ibraz etmiyor. Yine de günlük yaşamdaki telefonlaşma ve sms yollamaya biraz değişiklik katan integre edilmiş bir UKW-Radiosu mevcut. "C170" de UMTS aramanız boşuna ama koreli üreticiler bu basit telefona GPRS özelliğini eklemişler.

Fiyat: SGH-C170 modeli sürekli telefonla konuşanlar ve Multi medya özelliklerinden taviz verebilecekler için tavsiye edilen şık bir cep telefonu. Fiyatı da oldukça uygun.

Samsung SGH-D830 & Motorola MOTOFONE F3

Samsung SGH-D830 & Motorola MOTOFONE F3Samsung SGH-D830
İkinci Samsung: İnce cep telefonu üreticileri arasında koreli üreticiler genel rekabetin önemli bir kısmında rol oynuyorlar. "D830" modelinin 9,9 mm pek de rekor kırıcı olduğunu söyleyemeyiz ama bu ölçülerde,bu şekilde açılan bir kapağa sahip başka cep telefonu bulamazsınız. Dizayn da donanıma ağırlik verir mi? Kesinlikle hayır: 2 Megapixel-Kamera, müzik oynatıcı, doküman okuyucu, bluetooth ve TV-girişi içinde gömülü.

Fiyat: Mart ayından beri "Samsung SGH-D830" daha hesaplı hale geldi.


Samsung SGH-D830 & Motorola MOTOFONE F3Motorola MOTOFONE F3
Piyasadaki açık teşhis edildi ve dolduruldu: Başka hiçbir üretici F3'ün piyasa başlangıcında süper yassı ve basit bir cep telefonu sunmamıştı. "MOTOFONE" bir kameraya da bir müzik oynatıcısına da sahip değil ve son derece sade ancak biraz da özel: EPD ekranı tek renkli olmasına rağmen güçlü bir zıtlık sunuyor. Üstelik sadece en iyi aletlerin başaramadıkları yerlerde değil aynı zamanda parlayan güneş ışığında da.

Fiyat: Bilgi yok

İpek Özdemir
CHIP Online

Okuyucu Yorumları