Dünya'nın sonuna 3 dakika!

Dünya'nın sonuna ne kadar yaklaştığımızı gösteren saat, tarihinde üçüncü kez bu kadar ilerledi!

Dünya'nın sonuna 3 dakika!

1947'den beri, gece yarısına 17 dakika ile 2 dakika arasında değişen miktarlarda yaklaşan ve Dünya'nın sonuna nekadar yakın olduğumuzu sembolize eden ünlü "Kıyamet Günü Saati" geçtiğimiz ay sonunda, tarihinde üçüncü kez, üç dakika kalaya doğru hareket etti.

Saati çalıştırmakta olan "Bulletin of the Atomic Scientists" organizasyonu, Perşembe günü yaptığı açıklamada saatin niye gece yarısına bu kadar yaklaştığını bildirdi. Açıklamada belirtildiği üzere, iklim hakkında oldukça iyi çalışmalar olmasına rağmen bu çalışmaların sayısı Dünya'nın ölümcül seviyelerde ısınmasını durdurmak için yetersiz durumda. Bu çalışmalar sürerken de, ABD ve Rusya nükleer çalışmalarını modernize etmek için büyük programlar başlatmış ve var olan nükleer silahlar anlaşmalarını böylelikle yok saymış durumdalar.

Açıklama şu şekilde: "Saat artık sadece gece yarısına üç kalayı göstermekte çünkü uluslararası liderler en önemli görevlerini gerçekleştirmiyor: İnsan uygarlığının sağlığını ve yaşama gücünü korumak ve garanti altına almak."

Adından da anlaşılabileceği gibi bu grup, aslında ilk atomik silahlar üzerinde çalışan bilim adamları tarafından kurulmuştu ve nükleer savaşın tehlikelerini dünyaya duyurmayı hedeflemekteydi. Saatin daha önceleri üç kalayı gösterdiği zamanlar ise 1949 yılında Sovyetler atomik silahlar edindiğinde ve 1984 yılında ABD ile Sovyet ilişkileri en bozuk dönemini yaşarken...

Soğuk Savaş'ın sona ermesinden beri saat 17 kalaya kadar gerilemişti. Şu anda ise grubun ilgi alanına iklim ile ilgili sorunlar da dahil olmuş durumda.

Saatin bir kez daha üç kalayı göstermesi ise, Dünya'nın sonunu getirme riskimizin bir kez daha ne kadar fazla artığını kanıtlamaya yeter durumda...

Okuyucu Yorumları