DupeGuru ile sabit diskiniz nefes alsın!

Sabit diskinizi boş yere dolduran birbirinin aynısı dosyaları bulup temizlemenin en kolay yolu...

Sabit diskiniz nefes alsın!

Sabit diskiniz birçok nedenden ötürü birbirinin aynısı olan onlarca dosyayla dolmuş olabilir. Hepimiz bazen bilgisayarımıza tekrar tekrar aynı dosyayı indirip silmeyi unutabiliyoruz. Daha sonra bu dosyalar hard diskimizin derinliklerinde bir şekilde kaybolup gidiyorlar.

Sisteminizdeki yinelenen yani bir başka deyişle çift dosyalar, bazen ciddi anlamda yer kaplayabilirler. Birbirinin aynısı iki film dosyası düşünün ve ikisi de sabit diskinizin ayrı yerlerinde alan işgal ediyor. Bu tip gereksiz dosyaların temizlenmesi, sisteminiz ciddi bir yükten kurtaracaktır.

Temizlik aşaması oldukça zahmetli bir süreci beraberinde getirebilir ancak bu aşamada karşınıza, yinelenen dosyaları temizlemek için kullanabileceğiniz onlarca program seçeneği çıkacaktır. DupeGuru da bunlardan biri...

DupeGuru nasıl kullanılır?

Yazılımı bilgisayarınıza kurup çalıştırdıktan sonra oldukça sade bir giriş ekranı ile karşılaşıyorsunuz. Arayüzde yer alan "+" ikonununu kullanarak tarama yapılmasını istediğiniz klasörleri seçebilir, "Scan" butonu ile de tarama işlemini başlatabilirsiniz.

Seçilen klasörlerin boyutuna bağlı olarak belirli bir süre bekledikten sonra sonuçlar ekrana listelenecektir. Yinelenen dosyaların orjinalleri mavi renki olarak işaretlenmiş şekilde görüntülenecek ve hemen altında ise kopyaları yer alacaktır. Temizlenmesini istediğiniz gereksiz kopyaları, sol tarafındaki kutucuğu işaretleyerek silebilirsiniz. Dilerseniz Ctrl+A tuş kombinasyonunu kullanarak tek hamlede tüm gereksiz dosyaları da seçebilirsiniz.

İndirin: DupeGuru (Windows, MacOS, Linux)

Okuyucu Yorumları