Durgun geçen CES, neyin habercisi?

CES 2015'in telefonlar açısından çok sönük geçmesi, büyük fırtınanın habercisi mi?

Hayal kırıklığı ve sonrası!

Las Vegas'ta düzenlenen CES 2015'te Sony, Samsung gibi büyük firmaların çok büyük tanıtımlar yapmaması dikkatinizi çekti mi? Bu, Mart ayındaki Mobil Dünya Kongresi'nde (MWC) akıllı telefonlarla ilgili dev yeniliklerin olacağı anlamına geliyor.

Büyük firmaların CES'te çok fazla öne çıkmamalarının nedeni açık: İki ay sonraki MWC 2015'te yapacakları tanıtımların etkisini azaltmak istemiyorlar. Samsung, Galaxy S6'yla dünyayı sallaması gerektiğini biliyor ve 2014'te yaşadıklarını tekrarlamak istemiyor. Sony ise geçen sene bu sıralarda Xperia Z1 Compact'ı tanıtmıştı. Ancak bu kez muhtemelen Xperia Z4, Z4 Tablet Ultra ve Z4 Compact'ı bir arada MWC'de tanıtmayı planlıyor.

CES elbette ilgi çekici bir fuar: CD player, LaserDisc, NES gibi cihazlar ilk olarak CES'te görünmüşlerdi. Ancak bu seneki fuar tamamen TV'ler, sıradışı giyilebilir teknolojilerden oluşuyordu. Acer ve Asus'un şov sırasında iyi telefonlar tanıttıkları, LG'nin de kavisli telefonunu yenilediği doğru, ancak tüm bunlar yeterli değildi. Geleceğe Dönüş'ün 2015'te ortaya çıkacağını söylediği uçan kaykaya da ne yazık ki Las Vegas'ta rastlayamadık.

Hareketsiz bir CES'i geride bırakıyoruz, ancak bu, HTC, Sony ve Samsung gibi önde gelen mobil devlerinin saheneye çıkacağı müthiş bir MWC 2015'in beklediği anlamına geliyor.

Okuyucu Yorumları