Düşmanları birleştiren proje!

Microsoft, Google ve çoğu zaman birbiri ile didişen pek çok teknoloji devi, bu kez bir arada!

Düşmanları birleştiren proje!

Sürekli çalınan şifreler nedeniyle oluşan güvenlik açıkları, Microsoft'a da "yeter artık" dedirtti. Yazılım devi şimdi, şifre yerine kullanılabilecek bir güvenlik önlemi geliştirmek amacıyla kurulan Fido Alliance'a üye oldu.

Temmuz 2012'de kurulan FIDOAlliance, Fast IDentity Online (Hızlı online kimlik tespiti) kelimelerinin baş harflerinden ismini alıyor. FIDO'ya şimdiye kadar, Google, MasterCard, Lenovo, Infineon, LG Electronics gibi teknoloji şirketleri üye olmuş durumda. Ayrıca çok sayıda küçük teknoloji şirketi de üye...

FIDO'nun amacı, kullanıcı şifrelerini devre dışı bırakacak daha güvenli bir kimlik onay yöntemi geliştirmek. FIDO bu amaçla biyometrik çözümler kadar dijital şifrelendirme yöntemlerini de göz ardı etmiyor. FIDO'nun nihai amacının her teknolojik cihaza FIDO onaylı özel bir şifrelendirme bileşeni eklemek. Bu sayede insanlar nerede olursa olsun, biyometrik özellikleri gibi taklit edilemez nitelikleriyle hızlıca kimliklerini onaylatabilecek ve web servislerine ulaşabilecekler. Bu da şifre çalınması nedeniyle oluşan sorunları ortadan kaldıracak.

Bakalım dev teknoloji şirketlerinin çabası, yakın gelecekte meyvesini verebilecek mi?

Okuyucu Yorumları