Düşük maliyetli güvenlik önlemi

Panasonic IFSEC 2016'da maliyetleri azaltan güvenlik özelliklerini tanıtıyor.

Panasonic IFSEC 2016

Panasonic; insan maskeleme teknolojisi, güvenli iletişim, akıllı kodlama ve yağmur önleme kaplaması özelliğinin yanı sıra VIQS ve yüz tanıma işleviyle donatılmış, piyasaya yeni sunulan kamera teknolojisini tanıtacak. Şirket, tüm bu özelliklerin toplam sahip olma maliyetini düşürdüğünü söylüyor.

Panasonic Security Avrupa Ürün Pazarlama Başkanı Gerard Figols, etkinliğe bankacılık, şehir gözetimi, ulaştırma ve müzeciliğe özgün değer vaatlerimizi ortaya koyarken, bu benzersiz yerleşik teknolojilerin neden yalnızca daha sağlam güvenlik kayıtları sunmakla yetinmediğini, bunu olabilecek en düşük maliyetle nasıl gerçekleştirdiğini göstereceğiz," diyor.

Panasonic'in akıllı kodlama teknolojisi, bant genişliği ve depolama gereksinimlerini %70'e kadar azaltarak maliyetten tasarruf sağlarken, yağmur önleme kaplaması kamera merceğini temizleme ve bakım ihtiyacını neredeyse ortadan kaldırıyor.

Gerard Figols, "Müşteriler, satın alma sırasında bakım ve ağ maliyetleri hesaba katmayınca, büyük ölçekli CCTV sistemlerine ilişkin gerçek sahip olma ve çalıştırma maliyetlerini göremiyor," diye ekliyor.

Panasonic standında gösterilen bir diğer ürün olan Aero-PTZ (WV-SUD638), en zorlu hava koşulları ve görev açısından kritik uygulamalar için tasarlanan, sektördeki en sağlam PTZ güvenlik kamerası olarak öne çıkıyor. Kamera; iskele, rıhtım ve limanlarda bulunan tuzlu havaya doğrudan maruz kalınması gibi durumların oluşturduğu etkilere karşı dayanıklılık sağlayan, hafif bir cam elyaf gövdeye sahip.

60 fps'de Full HD çözünürlük sunan Aero-PTZ'de 30x optik yakınlaştırma merceğinin yanı sıra, dış titreşimlerin etkisini en aza indiren hibrit görüntü sabitleme teknolojisi ve gyro sensörler bulunuyor.

Yükseklerde, denizde, liman, iskele ve köprülerde kullanım için üretilen Aero PTZ, "aktif sensör" teknolojisine sahip. Bu sensör, dış koşulları ölçerek duruma göre, içinde bulundurduğu sileceklerle yağmurda ve karda lensin temizlenmesini sağlıyor, içindeki elektronik aletlerin optimum sıcaklıkta çalışması için ısıtıcısını ve lensi temiz tutmak üzere buz çözücüsünü etkinleştiriyor.

Panasonic ayrıca çok kapılı dahili video iletişim sistemlerini ilk kez Avrupa pazarında da satışa sunacak. Özellikle büyük apartmanlar için, PBX ve kameralar birlikte sayısı 18'e varan lobi istasyonuna ve 560'a varan monitöre bağlanabiliyorlar. Sayısı 2.000'e varan cihazı destekleme kapasitesine sahip bir IP versiyon 2017'nin ilk dönemlerinde satışa sunulacak.

Etkinlikteki stantta insansız hava aracı (drone) kazaları ve terör tehditlerini önleyici bir "insansız hava aracı bulucu" prototipi de görücüye çıkacak. 32 sıralı mikrofon ve Pan Tilt Zoom CCTV kameralı bulucunun her bir sensörü 150 derecelik bir görüş alanında 300m'ye varan uzaklıklardaki İHA'ları algılayabiliyor.

Okuyucu Yorumları