E-ink ekranlı cep YotaPhone elimizdeydi!

Üzerinde neredeyse hiç pil harcamayan bir e-ink ekrana sahip YotaPhone'u elimize aldık; denedik!

"En acayip cebi" denedik!

Rus firma YotaDevices'in e-ink ekranları akıllı cebe getirmeyi başaran cihazına MWC'de dokunma şansını yakaladık.

Ön yüzünde 4.3 inç'lik bir LCD ekrana sahip YotaPhone, 1.280x720 gibi iyi bir çözürlük sunuyor. Bu çözünürlük ve ekran boyutu, inç başına 342 piksellik bir yoğunluk değerine denk geliyor. Cihazın arkasında ise yine 4.3 inç'lik bir e-ink ekran bulunuyor. Amazon Kindle tabletten tanıdığımız bu ekran (veya elektronik kağıt), çok az enerji tüketmesiyle tanınıyor.

2.100 mAh'lik bir pil taşıyan YotaPhone, Android'in son sürümü Android 4.2 ile çalışıyor. Cihazda Yota tarafından eklenen bazı ek uygulamalar da var.

Çift çekirdekli 1.5GHz Snapdragon işlemciyle sunulan cihaz, 2GB'lık geniş bir RAM'e sahip. YotaPhone çift çekirdekli, ancak firma gelecekteki cihazlarında dört çekirdek kullanmayı planladığını söylüyor.

YotaPhone'u denedik ve...

YotaPhone'u denedik ve...

YotaPhone ile deneyimimiz

Android 4.2'yle çalışan YotaPhone'u denediğimiz sürede önemli bir hız sorunu yaşamadık. Yota'nın prototip olmadığını söylediği cebin HD ekranı, size oldukça keskin ve parlak görüntüler sunabiliyor. Bunun yanında cebin tasarımı, kalınlığı dışında beğenimizi kazandı. Telefonun alışılmadık bir şekilde alt tarafında yer alan kamera da gözümüze çarpan detaylardan oldu.

Peki ya dinamik e-ink ekran?

Telefonun en çok dikkat çeken tarafı, haliyle arka tarafında yer alan 4.3 inç'lik e-ink ekranı. E-ink ekran, Google Maps dahil birçok uygulamayı kullanmanıza izin veriyor. Bu ekranı özellikle ana ekranı açıp pil tüketmek istemediğinizde, örneğin gelen e-posta veya mesajları görmek için kullanabiliyorsunuz.

Cihaz, Twitter, Facebook ve e-kitap okuyucularıyla donatılmış olarak geliyor ve e-ink ekran, Twitter'dan aldığı güncellemeleri sürekli gösterebiliyor. Bu sayede ekranı açmanıza da gerek kalmıyor, sürekli açık olan ekran, durduğu yerde hiç enerji tüketmiyor. E-ink ekran dokunmatik olmadığından, onu ekranın altından parmak hareketleriyle yönetmeniz gerekiyor.

YotaDevices, cihazı 2013'ün ikinci yarısında piyasaya sürmeye hazırlanıyor.

Okuyucu Yorumları