E-posta iki yıl öncesine göre daha güvenli

Bilgisayar bilimcileri, e-posta güvenliğinin 2 yıl öncesine göre önemli ölçüde iyileştiğini söylüyor

E-posta güvenliği artıyor!

Güvenlik kavramı, başlangıcından bu yana internete yerleşik değildi. Ağ sistemlerinin sadece birkaç yıl sonra güvenlik protokolleri ile güçlendirilmesi, bireysel e-posta sunucularının onlar olmadan da çalışabildiği anlamına geliyor.

E-posta güvenliğinin yaygın phishing ve spam ağları ile tarihsel olarak oldukça zayıf olmasının nedeni de budur. Ancak kısa bir süre önce yayınlanan rapor gidişatın düzelmeye başladığını gösteriyor.

Illinois Üniversitesi bilgisayar bilimcileri, e-posta güvenliğinin iki yıl öncesine göre önemli ölçüde iyi olduğunu ancak yine de büyük sorunların olduğunu söylüyorlar.

İyileştirmenin en büyük sebebi ise Google gibi şirketlerin artık varsayılan olarak e-posta güvenlik protokollerini kullanması.

Raporun yazarlarından Michael Bailey "Ben özel bakım olmadan gönderdiğim her e-postanın internet çapında dağıtım listesine sahip olduğu varsayımı altında çalışırım" diyerek ekledi "Eğer güvenli bir e-posta göndermek isterseniz, ya e-postanın geçtiği her bilgisayar ve ağa güvenmeli ya da bilgisayarınızı terk etmeden önce e-posta içeriğinin şifreli olduğundan emin olmalısınız".

Okuyucu Yorumları