Edge bildirimlerine dair yeni detaylar!

Microsoft, Windows 10 Yıllık Güncellemesi'yle Edge'e gelecek önemli bir yeniliği tanıttı!

Microsoft'tan Edge açıklaması

Geçtiğimiz Şubat ayında Microsoft'un web bildirimlerini Windows 10 üzerindeki Edge web tarayıcısına uygulayacağı ortaya çıkmıştı. En yeni Insider Preview mimarisi; 1432, söz konusu özelliği geçtiğimiz hafta görücüye çıkarmıştı. Edge'in ardındaki geliştirici ekibi geçtiğimiz gün yaptıkları bir duyuruyla söz konusu web bildirim özelliklerine dair detayları paylaştı. Bu özelliği ayrıca Windows 10 Yıllık Güncellemesi'nin bir parçası olarak da sunulacağı belirtiliyor.

Kullanıcılar bir mesaj aldıklarında ya da bir indirme işlemi tamamlandığında bu bilgiyi masaüstünde ileterek kullanıcılara haber veren web bildirimleri bu anlamda oldukça işlevsel bir kolaylık sunuyor.

Söz konusu bildirimlerin Windows 10'daki bütün uygulamalarla uyumlu olarak çalıştığından emin olmak adına Edge'deki bu web bildirimleri işletim sistemindeki Bildirim Platformu'yla entegre biçimde çalışıyor. Bir kullanıcı Edge'den gelen ekran üzerindeki bir bildirime tıkladığında ya da dokunduğunda, web tarayıcısı kullanıcıları bildirimle ilgili sekme ya da pencereye yönlendiriyor.

Web sitelerinin ise bu bildirimleri gösterebilmeleri için önceden izin almaları gerekiyor.

Microsoft'un ayrıca bir web sayfası ya da hatta web tarayıcısı kapalıyken bile bildirimleri bir şekilde iletmenin yollarını aradığı belirtiliyor.

Okuyucu Yorumları