Edge ve IE11'deki RC4 desteği kalkıyor!

Chrome, Firefox ve Opera'nın yaptığını, nihayet Internet Explorer ve Edge de yapıyor!

Edge için önemli duyuru!

Yazılım devi Microsoft, Eylül ayında yaptığı bir duyuruyla RC4 şifrelemesinin 2016'nın ilk aylarından itibaren artık Edge tarayıcı ve Internet Explorer 11 tarafından desteklenmeyeceğini açıklamıştı. Firma nihayet söz konusu tarayıcılardaki RC4 desteğini devre dışı bırakacak bir güncellemenin duyurusunu yaptı.

Söz konusu düzenleme, 12 Nisan 2016'daki toplu güvenlik güncellemeleriyle birlikte uygulamaya konulacak. Bu değişikliğin en önemli etkisi de RC4'ün TLS müzakerelerinde artık bir tür geri adım olarak görülemeyecek olması.

RC4 şifrelemesinin deaktive edilmesiyle birlikte hem Edge hem de IE11 böylece geçmiştekü güncellemelerle RC4'ü devre dışı bırakan Google Chrome, Mozilla Firefox ve Opera'yla aynı hizaya gelmiş oalcak. Edge ve IE11 halihazırda RC4'ü TLS 1.2 ya da 1.1'den TLS 1.0'a kadar olan bir geri dönüş anlamında kullanıyor. Konuyla ilgili yaptığı açıklamada RC4'le TLS 1.0'a bir geri çekilmenin genellikle masum bir hata olduğunu belirten firma yine de bunun insan merkezli bir saldırıdan farklı olduğunu ve dolayısıyla tamamen kaldırılması gerektiğini belirtti.

Öte yandan Edge, son Insider sürümünde nihayet eklenti desteğini kazanmış durumda. Şimdilik sadece Insider'ların kullanabildiği eklenti özelliğinin, kısa süre içerisinde genel kullanıma açılması bekleniyor...

Okuyucu Yorumları