Educashow fuarı kapılarını açıyor!

Heyecan veren okul teknolojilerinin ve ekipmanların gösterileceği dev fuar, başlıyor!

Educashow kapılarını açıyor!

Türkiye'nin en prestijli eğitim platformu olan Educashow, 31 Mart - 3 Nisan tarihleri arasında kapılarını dokuzuncu kez açıyor .

İstanbul'un kalbi, Taksim Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı'nda düzenlenecek olan Educashow Okul Ekipmanları ve Teknolojileri Fuarı'nın bu yıl beş önemli gündem maddesi bulunuyor.

Bunlardan "Eğitim Yatırımcıları Zirvesi" Türkiye'de bir ilk olma özelliği taşıyor. Dört günlük organizasyonun ilk günü olan 31 Mart günü düzenlenecek olan Eğitim Yatırımcıları Zirvesi, sınırlı katılım ve kapalı oturumlar şeklinde gerçekleştirilecek. Milli Eğitim Bakanlığı ile ilgili müdürlüklerin yanı sıra Türkiye'nin her yerinden özel okul sahipleri ve eğitim yatırımcılarının katılacağı Zirve'nin ana teması ise; "Özel Okulculuğun Geleceği". Zirve programının alt başlıkları ise şöyle: "Yerelde ve Globalde Özel Okul Markalarını Oluşturma", "Özel Okulculukta Büyüme Stratejileri: Yatırım Alma, Birleşme ve Satın Alma", "Özel Okul Sektöründe Gayrimenkul Yatırımcıları ve Okul İşletmeleri İçin Yeni Fırsatlar".

Onur konuğu Ralph Tabberer

Eğitim Yatırımcıları Zirvesi'nin en önemli konuğu ise sınırların ötesinden, Birleşik Krallık'tan geliyor. Uzun yıllar Birleşik Krallık Okulları Genel Direktörlüğü görevinde bulunan Profesör Ralph Tabberer, ülkesinde 23 bin devlet okulunun gelişimini arttırması ve performansını yükseltmesi ile adından sıkça söz ettiren eğitim uzmanı. BBD Education, yatırımcılara, okul zincirlerine, hükümetlere ve yeni okul kuranlara danışmanlık veren uluslararası bir organizasyon. Tabberer ve ekibi 2016 yılı itibariyle Türkiye, Hindistan, Malezya, Katar, Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Libya, Mısır, Lübnan ve Kuveyt'deki yapılara hizmet verecek.

Öğretmenlere ücretsiz sertifikalı eğitim verilecek

Öğretmenlere ücretsiz sertifikalı eğitim verilecek

Educashow bünyesinde öğretmenlere, öğretmen adaylarına, eğitim uzmanlarına, eğitim gelişimcilerine dört gün boyunca ücretsiz sertifikalı eğitim programları da verilecek.

Kayıtları 'www.educashow.com' adresi üzerinden alınan eğitim programları ise şöyle; "AB Projesi Yazma Eğitimi, Fen Eğitiminde Nanoteknolojik Yansımalar (NTSE), Eğitimde Oyun ve Oyunlaştırma, Robotis Kidslab ile Robotik - Kodlama STEM ve Maker Eğitimi (ilkokul, ortaokul, lise), NAO Robot ile STEM ve Otizm Eğitim Uygulaması, ITAO (Intel Teach-Advanced Online), Lego Education ile Kodlama-Robotik ve Stem (ilkokul ve ortaokul bölümleri için ayrı ayrı)."

Bu eğitimlerden AB Projesi Yazma Eğitimleri, workshoplar şeklinde verilecek. Diğer eğitimler ise interaktif eğitim teknolojileri ile birleştirilmiş atölye çalışmaları şeklinde olacak.

"Çocuklarda Öğrenme Yeteneğinin Gelişimi, Eğitim Bilişim Ağı Eğitimleri, Sanal Gerçeklik ve Eğitimin Geleceği, Gelmiş Geleceğin Eğitimi ve Eğitim Sağlayıcılarının Rolleri, 21. Yüzyılda Geleceğin Meslekleri ve İhtiyaçları" konu başlıkları ise 1-2-3 Nisan tarihli seminer programlarında ele alınacak. Seminer programı katılımcılarına da sertifika verilecek.

Sohbet konuşmalarının konukları:

Ufuk Tarhan, Bengi Semerci, Ceyda Düvenci ve Yeşim Nezor

Educashow Sohbet Buluşmaları köşesinde ise Türkiye'nin en değerli konuşmacıları öğretmenlerle buluşacak.

Sosyal medya gurusu Yaprak Yapsan moderatörlüğünde gerçekleşecek olan konuşmaların 31 Mart Perşembe tarihli oturumlarında M.Gen Dijital Ajans Başkanı Ufuk Tarhan ve Oyuncu Ceyda Düvenci olacak. Tarhan ve Düvenci, "Eğitime Gelecek Ol!" başlığı altında eğitimcilerle bir araya gelecek. 1 Mart günü gerçekleşecek buluşmanın konukları ise Prof. Dr. Bengi Semerci ve öğretmen Yeşim Nezor. Semerci ve Nezor, "Başarı Nerede?" sorusunun peşine eğitimcilerle birlikte düşecek.

Eğitim girişimcilerine büyük fırsat

Fuar alanında oluşturulacak ve tamamen yeni eğitim girişimlerine ayırılacak bölümde ise, girişimciler proje ve ürünlerini yatırımcı ve eğitim yöneticilerine tanıtabilecek, burada kurdukları ilişkiler ile eğitimin geleceğine yön verme şansına kavuşacaklar.

19 başlık altında yüzlerce yenilik

Dört gün sürecek olan Educashow'un özel salonlarında özel gündemli oturumlar düzenlenirken, fuar alanında ise yüzlerce yeni ürünün lansmanı gerçekleştirilecek.

Lansmanı yapılacak olan 100 ürün 19 başlık altında sınıflandırıldı. İşte o başlıklardan bazıları: Bilgisayar-laptop-tablet-internet uygulamaları, ihtiyaca özel yazılım uygulamaları, robotik uygulamaları, akıllı sistemler, laboratuar sistemleri ve yenilikleri, 3D yazıcılar, e-learning çözümler, sanal gerçeklik, sağlıklı güvenli kullanışlı bina yapıları, matbaa ve yayıncılık, engelli çözümleri, güvenli araç sistemleri ve taşıma modelleri, personel eğitimi, yeni eğitim teknikleri, danışmanlık, tekstil ve yaratıcılığı arttıran eğitim materyelleri.

Öğretmenleri hediyeler bekliyor!

Educashow, dört gün boyunca öğretmenleri vereceği mini hediyelerle de sevindirecek. Düzenlenecek yarışmalarda başarı gösteren öğretmenler, iPad Mini başta olmak üzere 100 farklı başlık altında hediye kazanma şansı yakalayacak. Educashow fuar alanında düzenlenecek olan yarışmaların yanı sıra sosyal medya üzerinden de öğretmenlerin katılımına açık yarışmalar düzenlenecek. Bilgi, deneyim ve hız odaklı yarışmalar facebook.com/educashowtr ya da twitter.com/Educashowtr adresinden takip edilebilinir.

Okuyucu Yorumları