EDUCASHOW fuarı yaklaşıyor!

Eğitime yönelik en yeni bilgisayarlar, tabletler ve çok daha fazlası, bu etkinlikte ortaya çıkacak!

EDUCASHOW fuarı yaklaşıyor!

Educashow Okul Ekipmanları ve Teknolojileri Fuarı, İDTM - İstanbul Fuar Merkezi Hall 11'de 2-5 Nisan tarihleri arasında düzenlenecek. Eğitim sektörüne yönelik en yeni ürünlerin sergileneceği Educashow'da öğretmenlere ve öğretmen adaylarına ücretsiz sertifikalı eğitim programları da verilecek. Educashow'da dört gün boyunca "Öğrenmek İçin Oyna, Oynamak İçin Öğren" başlığı altında 30 atölye çalışması yapılacak, 16 seminer düzenlenecek.

İl ve ilçe milli eğitim müdürleri, okul müdürleri, öğretmenler, öğretmen adayları, eğitim uzmanları, eğitim modelleri araştırmacıları, bilişim ve teknoloji sorumluları, çağrımız size; sakın bu büyük eğitim 'şov'unu kaçırmayın.

'En'ler Educashow'da

Çok yönlü, verimli bir eğitim ortamı ve uzay çağı teknolojisi ile donatılmış okullar yaratmayı kolaylaştıran çözümlerin sunulduğu Educashow'da, yok yok. Eğitim sektörüne yönelik en yeni bilgisayarlar, tabletler, yazılımlar, üç boyutlu eğitim materyalleri, laboratuvar sistemleri, robotik uygulamalar, okul ve sınıf dizaynları, okul mobilyaları ve zeka kullanım kapasitesini arttıran materyaller Educashow'un öne çıkan ürünlerini oluşturuyor.

Konusunda uzmanlaşmış 70'in üzerinde firmanın, eğitime yönelik en yeni ürün, strateji ve modellerini sergiledikleri Educashow'da, ziyaretçiler ilk elden ürünleri deneme fırsatı da yakalıyor.

Tablet destekli mikroskoplar ve 80 dili öğrenme kolaylığı...

Educashow'da sergilenecek her bir ürün, sistem ve yapının eğitim-öğretim sistemine ciddi destek sağladığı ise su götürmez bir gerçek.

Özellikle son teknoloji ile donatılmış teleskop ve dürbünlerin yanı sıra ekranı tablet bilgisayar olarak tasarlanan mikroskoplar öğrenme, anlama sürecini kısalttığı gibi, yeni deneyler yapılmasını da sağlıyor.

80 dili kolayca ve çabuk öğrenmeyi sağlayan dünyaca ünlü Transparent Sistemi ise Türkiye'nin köklü üniversitelerinden birinin teknokenti tarafından Türkiye'ye getirildi ve Educashow'da tanıtımı yapılacak. Bu sistem ile yabancı dili hem "kendi kendine öğrenme" hem de "öğretmen desteğiyle öğretmek" çok kolay.

Educashow'da lansmanı yapıllacak en dikkat çekici ürünlerden bir tanesi ise mobil cihazlarla yönetilebilen dolap kilit sistemleri olacak. Okul dolaplarına entegre edilen "miniK10" kilidinin pil kullanım ömrü ise 10 yıl. Teknoloji destekli öğretim ortamları ve toplantı salonları da hayatı ve eğitimi kolaylaştırıcı, ileri taşıyıcı bir başka ürün grubunu oluşturuyor.

Öğrenmek için Oyna, Oynamak için Öğren

Öğrenmek için Oyna, Oynamak için Öğren

Öğrenmek için Oyna, Oynamak için Öğren

5 Nisan'a kadar sürecek olan Educashow'da ücretsiz verilecek olan " Öğrenmek İçin Oyna, Oynamak İçin Öğren" atölye ve sertifika programlarında ise Türkiye'nin en iyi akademisyenleri ders veriyor.

Teorik ve uygulamalı oturumlardan oluşan programda ele alınan başlıklardan bazıları şöyle:

• Sosyal Ve Duygusal Gelişimde Oyunun Yeri - Barış Sarısoy
• Erken Çocuklukta Oyun Ve Çok Kültürlülük - Dr. H.BillurÇakırer
• Eğitimde Oyun Ve Sosyal Medya İlişkisi - Dinçer Demir
• Gülme Yogası - Eda Atay
• Öğretmenler İçin Hikâye Anlatıcılığı - Eda Bayraktar
• Dil Eğitimi Ve Oyun - Eva Büyüksimkesyan
• Aile Eğitiminde Oyun - Fatih Akdoğan
• Öğretmenler İçin Tasarım Odaklı Düşünme - Göksel Gürsel
• Oyun Ve Yaratıcı Drama – Gülnaz Bekar
• Maker Hareketi Ve Eğitim - Hakan Ataş
• Oyun Temelli Öğrenme - Kayhan Karlı
• İlkokul Sınıflarında Oyun - Murat Kaçar
• Sınıf Yönetimi'nde Bir Yöntem: Takım Oyunları - Mürşide Demirkol
• Oyunbaz Bir Öğrenme Ortamı - Nur Şatıroğlu
• Eğitimde Oyunlaştırmanın Nörobiyolojisi - Dr. Selçuk Can Güven
• Oyunlaştır-Farklılaştır - Serkan Demir
• Yönetim Ve Oyun - Şengül Kesler
• Matematik Eğitiminde Oyun Ve Dijital Araçlar - Uğur Mert

****

KUTU

Orçun Fida: Türkiye Kazanıyor!
Türk eğitim sistemine ciddi katkı sunmak amacıyla kurulan ve aynı zamanda hem Educaturk Eğitim Fuarlarını hem de Educashow'u düzenleyen Boyut Fuarcılık Genel Müdürü Orçun Fida, iki fuar arasındaki stratejik bağı ve kazanımlarını şöyle anlatıyor: "Boyut Fuarcılık tarafından, 10 yıldır düzenlenen Educaturk Eğitim Fuarları'na katılan tüm okullar, Educashow'un potansiyel ziyaretçileri durumunda bulunuyorlar. Educaturk'te kendilerini öğrenci ve velilere anlatma olanağı bulan okullar, aynı zamanda öğrenci ve velilerin beklentilerini de öğreniyor. Educashow'un işlevi ise tam bu noktada başlıyor. Eğitim uzmanları, yöneticileri, uygulayıcıları hem eğitim içeriklerini daha üst bir noktaya taşımak hem de okul donanımlarını uzay çağına göre yeniden dizayn etmek için Educashow'a geliyorlar. Aynı çatı altında yüzlerce, binlerce ürünü, hizmeti, modeli inceliyor, fikir alışverişinde bulunuyor ve en doğrusunu tercih ediyor. Yani üretici kazanıyor, öğretmen ve okul kazanıyor, öğrenci kazanıyor, veli kazanıyor... Kısacası Türkiye kazanıyor!"

Okuyucu Yorumları