Edward Snowden kendi iPhone kılıfını yapıyor!

Eski NSA çalışanı Edward Snowden, izlenmelerden uzak kalmak için özel bir iPhone kılıfı geliştiriyor!

Kendi iPhone kılıfını yapıyor!

ABD'nin global izleme programını yansıtan gizli NSA belgelerini sızdırdığından bu yana akıllı telefon kullanmayan Edward Snowden, hacker'ların ve devletlerin telefonları izlemesinin önüne geçecek bir telefon kılıfı üzerinde çalışıyor.

Snowden'in "introspeksiyon motoru" olarak adlandırdığı kılıf, telefonun SIM slotunu kullanarak kablosuz bağlantıları kapatabiliyor. Basit bir monokrom ekrana sahip kılıf, telefon çıkarmaması gereken sinyaller çıkardığında sizi uyarıyor ve tüm kablosuz erişimi devre dışı bırakabiliyor. Snowden, kılıfı Amerikan hacker Andrew "bunnie" Huang ile birlikte geliştiriyor. MIT'te elektrik mühendisliği doktorluk derecesine sahip Huang, Xbox'u hack'lemesiyle tanınıyor.

Edward Snowden kendi iPhone kılıfını yapıyor!

Telefon kılıfı şu an prototip aşamasında ancak Snowden ve Huang, bu sene içinde çalışan bir prototip sunmayı planlıyorlar. Ancak bazı gazeteciler, politikacılar dışında çoğu kullanıcının bu seviyede bir güvenliğe ihtiyaç olmadığı söylenebilir. Dahası sadece uçak modunun düzgün çalışıp çalışmadığını kontrol eden bir cihazı kimin isteyeceği merak konusu. Yine de uçak modunun taklit edilebildiği biliniyor; bu yüzden çok yüksek güvenliğe ihtiyaç duyanlar, kılıftan faydalanabilir.

Edward Snowden kendi iPhone kılıfını yapıyor!
Okuyucu Yorumları