Efsane laptoplar ve babaları!

Hepsi birer efsane haline gelmiş unutulmaz laptop'lar ve onları hayatımıza sokan dahiler...

Efsane laptoplar ve babaları!

Osborne 1 ve Xerox NoteTaker... İlk laptop'un bunlardan hangisi olduğu konusu biraz tartışmalı bir konu. Burada cevap, 'ticari olarak sunulan' laptop'ları aradığınızda değişiyor (İlk ticari laptop Osborne 1'di). Ancak cevap ne olursa olsun, herkes bunun Alan Kay'ın Dynabook'u ile başladığını kabul edecektir.

Dynabook, bilgisayar uzmanı Alan Kay tarafından 1968'de bir konsept olarak ortaya çıkarılmış, 1972'de ise 'her yaştan çocuk için kişisel bilgisayar' adındaki ünlü belgede ölümsüz hale gelmişti. Bilgisayarların ağır kutular olduğu bir zamanda Kay'ın laptop'u bir mucize gibiydi. Ancak konsept, malesef piyasaya sürülmedi. Cihazın tasarımına baktığınızda bir tablet ve notebook karışımı olduğunu söyleyebilirdiniz.

Bugün birçok laptop, netbook ve notebook mevcut. Bunlardan bazısı tasarımıyla öne çıkarken bazısı ise yapabildikleri ve performansıyla kullanıcıları etkiliyor. Ancak bir laptop'un hem performansı, hem de görünümüyle öne çıkması nadir rastlanan bir durum. Ancak böyle laptop'lar da mevcut ve galerimizde bulacağınız laptop'lar bunun bir ispatı.

En yenilikçi laptop tasarımı ve arkasındaki kişileri galerimizde görebilirsiniz! Tıklayın!

Okuyucu Yorumları