Elektrikli araba dünyasına sürpriz isim!

Elektrikli araba dünyasına bir şirket daha adım atıyor. Ama bu seferki isimi sizi de şaşırtacak!

Araba dünyasına sürpriz isim!

Görünene göre elektrikli süpürgeleri ile tanınan "Dyson" firması, Birleşik Krallık hükumetinden bir kez daha finansal destek almış durumda. Bu kez finansal desteğin sebebi, elektrikli bir aracın geliştirilmesine yardımcı olmak. The Guardian'ın, gov.uk üzerinde yayınlandığını fark ettiği National Infrastructure Delivery Plan, proje ve hükumetin "245 milyon dolarlık yatırımı" hakkında detaylı bilgilendirme vermekte.

Bu bilgilendirme, artık sitede bulunmuyor ve sadece Dyson'ın geçtiğimiz hafta batarya teknolojileri araştırma ve geliştirmesi için aldığı 16 milyon pound (yaklaşık 22.54 milyon dolar) desteği gözüküyor. Ayrıca bir Dyson sözcüsü de konuşarak desteği doğrulamış durumda. Neyse ki The Guardian, silinmiş olan kısmın bir kopyasına sahip durumda. Bu kısımda anlatılana göre Dyson, Malmesbury, Wiltshire merkezinde bir bataryalı elektrikli aracı geliştirecek ve hükumet bu çalışmayı destekleyecek. Bu çalışma, 500'ün üzerinde iş imkanı da yaratacak.

Dyson, 2015 yılında Sakti3 adlı bir firmayı 15 milyon dolar karşılığında satın almıştı. Sakti3, ümit vadeden bir University of Michigan ayrımıydı ve bu bölüm, şu anda var olan en iyi lityum-iyon bataryaların bile iki katı ömre sahip olan bataryalar üretmişti.

Okuyucu Yorumları