Elektrikli arabalar için yeni kablosuz şarj!

Telefonlarda yavaş yavaş istenen seviyeye gelen kablosuz şarj, şimdi de otomobiller için devrede!

Arabalara da kablosuz şarj!

Elektrikli otomobiller için kablosuz şarj yeteneği şimdiden oldukça ucuzlamış durumda ancak son derece de limitli durumda. Bu yöntem en hızlı seçenek değil ve kamyon gibi büyük bir araç kullanıyorsanız bu seçeneği tercih etmek mümkün bile olmuyor.

Ancak Oak Ridge National Laboratory bilim insanları, bu sorunları tamamen ortadan kaldırmayı planlıyor Araştırmacıların geliştirdiği 20 kilowatt'lık kablosuz şarj sistemi, yüzde 90 güç verimliliği ile bataryaların şarj olmaları için oldukça pratik gözüküyor. Yeni tasarım, eklenen bütün elektrik gücüne rağmen oldukça güvenli ve manyetik alanları son derece düşük.

Şu anda var olan prototip, halen satın alınabilecek bir örnekten oldukça uzakta. Ancak laboratuvar, çalışmalarını burada bitirmiş değil. Bir sonraki hedef, 50kW gücünde bir kablosuz şarj sistemi. Bu yeni hedefe ulaşılırsa, sistem şu anda telefonlar için bulabileceğiniz hızlı şarj cihazları ile aynı ölçüde efektif olacak. Bu son hedefe ulaşılırsa, büyük araçların şarj edilebilmeleri için imkan tanınmış olacak ve kabloların kullanılması için son sorun da ortadan kalkacak.

Okuyucu Yorumları