Elon Musk, Mars'ı bombalamayı planlıyor...

Duyanları hayrete düşüren teklif: "Kızıl gezegen Mars'ı bombalayalım!"

Mars'ı bombalama planı...

Elektrikli otomobil devi Tesla'nın CEO'su Elon Musk, Mars'ta su bulunması hakkında oldukça heyecanlı gözüküyor. Hatta heyecanı öyle seviyelere ulaşmış ki, Kızıl Gezegen'i bombalama planları bile yapmaya başlamış durumda.

The Late Show With Stephen Colbert'te konuşan Musk, Mars'ı yaşanabilir hale getirmenin en hızlı yolunun gezegene atom bombası göndermek olduğunu söylemişti. İnsanlığın atom bombaları ile geçmişi düşünüldüğünde, bu fikrin pek de kolay anlaşılır olmadığı bir gerçek. Ancak Solar City'nin yeni güneş panellerinin çalışmaya başlaması sırasında düzenlenen bir etkinlikte Musk, fikrini biraz daha açma imkanı buldu.

Mashable'ın haberine göre Musk bu etkinlikte yaptığı açıklamada, bir kez daha Mars'ta su bulunmasından kaynaklanan heyecanını belirterek, daha önce bahsettiği patlamaların, bizim için çok büyük ancak felaketler için çok küçük boyutlarda olduğunu söyledi. Açıklamasına devam eden Musk, bahsettiği patlamaların "kutuplarda iki küçük güneşe sahip olmak gibi" olduğunu söyleyerek bu patlamaların "gezegenin üzerinde" olduğunu ve "gezegende olmadığını" söylemekte.

Başka bir deyiş ile planın hiçbir noktasında Mars'ı patlatmak yer almıyor. Musk'ın planı, gezegen için iki tane ısı lambası yaratmaya benziyor. Musk, hayatta kalmamızı sağlayan Güneş'in temelde "devasa bir füzyon patlaması" olduğunu çoğu insanın fark etmediğini söylemekte.

Musk'ın söylediğine göre "kutupların üzerinde iki küçük güneş yaratarak gezegeni ısıtacak" olan bu plan, donmuş olan karbondioksiti gaz haline geçirerek, bir çeşit sera etkisinin oluşmasına sebep olacak ve gezegeni insanlar için daha yaşanabilir bir hale getirecek...

Ne yazık ki Musk'ın bu planını gerçekleştirebilecek bir teknoloji henüz bulunmamakta. Mars'ın kutuplarına büyük füzyon bombaları göndermeyi ve her birkaç saniyede bu bombaların patlamasını, ve daha fazla bomba gönderildikçe de daha fazla patlamanın oluşmasını sağlayan Musk'ın planı, şimdilik mümkün gözükmüyor.

Okuyucu Yorumları