Elon Musk'ın yeni fikri!

Elektrikli otomobilleriyle tanınan Elon Musk, şimdi de hava ulaşımına el atıyor!

Elon Musk'ın yeni fikri!

Elon Musk, Dünya'yı her adımda bir fikir ile değiştirmeye devam ediyor. Pek çok insanın gerçek hayattaki "Tony Stark" olarak tanımladığı teknoloji lideri, ilk olarak Tesla ile elektrikli araçları sıradan şeyler haline getirdi. İkinci hareketi olarak ise SpaceX ile uzay yolcuğu konusunda oldukça etkileyici çalışmalar yapan Musk, üçüncü bir hamleyi de Hyperloop ile yüksek hızlı taşıma alanında büyük bir adım atıyor.

Görünene göre Musk'ın bir sonraki adımında da Mars bulunmakta. Musk, yakın zamanda yaptığı bir konuşmada SpaceX'in Mars yol haritasını önümüzdeki Eylül ayında açıklayacağını söylemişti. Bir diğer alanda ise Musk, düşey olarak kalkıp inebilen bir elektrikli uçak tasarımı üzerinde çalışıyor.

SpaceX Hyperloop Pod Award Ceremony'de konuşan ve bazı soruları cevaplayan Musk, düşey iniş kalkış yeteneğine sahip bir elektrikli jetin tasarımını tamamlamaya yakın olduğunu düşündüğünü söylemekteydi.

Bu tarz bir açıklama, başka bir kişiden gelse üzerine belki pek düşünülmeyecekti, ancak Musk'ın söylediklerini yapma konusundaki geçmişi, Tesla CEO'sunun düşüncelerine daha dikkatli bakmayı gerektiriyor.

Musk'ı takip edenler, bu konuşmasının konu ile ilgili ilk konuşması olmadığını fark edebilirler. Musk, Ekim ayındaki Marketplace röportajında da bu tarz bir elektrikli jet için kafasında bir tasarım fikri olduğunu söylemişti.

Okuyucu Yorumları