Emma Watson videosu tıklayanı yakıyor!

Bu sahte Emma Watson videosu, "fazla merak iyi değildir" sözünün en güzel kanıtı olsa gerek!

Emma Watson yakıyor!

Harry Potter'ın küçük "cadı" kahramanını canlandıran Emma Watson'ı hatırlıyor olmalısınız. Küçük oyuncu artık Harry Potter filmlerindeki küçük kız değil ve yaşı ilerleyip olgun bir genç kız olunca seksapeli de erkek hayranlarını etkilemeye başladı. Güzel oyuncu da bu amaçla medyaya davetkar pozlar vererek üzerine yapışan küçük kız imajından kurtulmaya çalıştığı için hayranları onun hakkında ortaya çıkan sahte "videolara" sık sık kanabiliyor.

Şimdi Facebook'ta dolanan ve Emma Watson'un mahrem görüntülerini göstermeyi vadeden bir videoya tıklayanlar, hacker'ların tuzağına düşüyor ve bilgisayarlarına trojan bulaşıyor.

Söz konusu video flashplayer'ı taklit eden zararlı bir yazılım içeriyor ve bu yazılımı flashplayer sanarak bilgisayarda çalışması için izin verenler trojanı da kabul etmiş oluyorlar. Video ve yazılım, emmayouarenext.com adresinden geliyor. Dolayısıyla, Facebook'tan bu linkin bulunduğu video duyurusuna kanarak linke tıklayanlar tuzağa da düşmüş oluyor. Siteden yüklenen trojan kullanıcıların özel verilerini, şifrelerini, hesap isimlerini depoluyor ve geliştiricisine gönderiyor. Böylece Facebook dahil, pek çok online hesabınızın şifreleri, muhtemelen banka hesap bilgileriniz, özel dosyalarınız, işiniz için kritik bilgiler hacker'ların eline geçiyor. Hacker'ların sonrasında sizi nasıl soyacağı ise artık tamamen onların insafına kalmış bir seçenek.

Okuyucu Yorumları