En az arızalanan sabit disk hangisi?

Sabit disklere "arızalanma" kriterine göre bakarsanız, sizce en iyisi hangisi? Cevap, içeride!

"En iyi" sabit disk hangisi?

Bulut yedekleme ve depolama hizmetleri için çok sayıda sabit diskten faydalanan Backblaze, disklere yaşadığı tecrübeleriyle ilgili yıllık raporlar hazırlayıp bunları paylaşıyor. Firma şimdi de 2015 yılının raporunu bizlerle paylaştı.

Peki veri depolama konusunda en güvenilir, arıza çıkarma ihtimali en düşük sabit disk hangisi? Blackblaze'in 56.224 mekanik sabit diskten topladığı istatistiklere göre en güvenilir marka, yüzde 1 arıza oranıyla HGST. Toshiba ve Seagate sırasıyla yüzde 3 ve yüzde 4 arıza oranına sahipken Western Digital'ın yüzde 7 toplam arıza oranı, testin kaybeneni olduğunu gösteriyor.

Bununla birlikte Backblaze, 2015 yılı boyunca en çok Seagate sabit disk satın almış. Firma satın aldığı yaklaşık 16.000 Seagate diskin yüzde 85'inin 4TB'lık Seagate diskler olduğunu söylüyor. 4TB'lık Seagate disklerin arıza oranı ise yüzde 3'ün hemen altında bulunuyor.

HGST'nin diskleri yüzde 1'in altında arıza oranına sahip olsa da firma, 4TB'lık diskleri artık üretmiyor. Bunun yerine daha yüksek fiyatlı, daha yüksek performanslı diskler üretiyor. 4TB'lık Seagate diskler ise daha kolay bulunuyor ve daha uygun fiyata sahipler; üstelik arıza oranları da "kabul edilebilir" seviyede. Backblaze, bu nedenle Seagate'i tercih etmiş.

Son olarak Seagate'in 6TB'lık disklerinin de yüzde 1,9'luk kümülatif arıza oranıyla iyi bir performans sergilediğini belirtelim.

Okuyucu Yorumları