En değerli artık Apple değil; Alphabet!

Apple, yıllardır oturduğu "en değerli şirket" koltuğunu bu kez dev rakibine kaptırdı!

En değerli artık Apple değil!

Uzun süredir devam eden, Apple - Google yarışında büyük bir sallantı yaşandı. Google'ın ana şirketi Alphabet, iPhone üreticisini geçerek Dünya'nın en değerli firması koltuğuna oturmuş durumda. Her ne kadar Apple her zamankinden daha fazla para kazanmış olsa da, Google'ın yeni ana firması dördüncü çeyrek gelirini Wall Street'e sunduktan sonra, daha büyük bir piyasa değerine sahip olduğunu göstermiş oldu.

Alphabet şu anda Google arama ve Android karları sayesinde 570 milyar dolar değerine ulaşmış durumda. Apple ise 539 milyar dolar değerinde. Tabii ki bu sayılar değişebilir ancak durum, 2010 yılından beri iki teknoloji devinin ilk defa yer değiştirmesi sebebiyle önemli. O sıralarda firmaların değeri sadece 200 milyar dolar civarındaydı.

Alphabet, 2015 yılında 74.54 milyar dolarlık gelirin ardından 23.42 milyar dolarlık karı ile "Dünya'nın en değerli firması" statüsüne sıçramayı başardı.

Firma, son çeyrekte Apple'dan daha fazla para kazandı ancak en önemli fark, yatırımcıların Apple'ın büyük oranda iPhone satışlarına güvendiğini ve Alphabet'in daha çeşitli alanlara yayılmış olduğunu görmeleri oldu.

Ancak Apple'ın yakın zamanda diğer alanlara da genişlemesini bekleyebiliriz ve bu alanlar sadece Apple Watch gibi güvenli yatırımlar olmayabilir. Bu durum, Apple VR, Apple Car ve yeniden tasarlanmış iPhone 7 söylentilerinin doğru olma ihtimalini artırıyor...

Okuyucu Yorumları