En doğru telefon yasağı Tayvan'dan!

Çoğu zaman bizim de "keşke biri bunu yapsa" dediğimiz ilginç bir yasak, Tayvan'da hayata geçti!

En doğru telefon yasağı!

İnsanların yolda telefon ile uğraşırken başlarına kimi zaman komik, kimi zamansa tehlikeli olaylar gelebildiğini biliyoruz. Tayvan hükümeti de bu durumu fark etmiş olsa gerek ki, karşılık olarak bir önlem almaya karar vermiş durumda.

Tayvan'ın böyle bir karar almış olmasında ise muhtemelen ülkede 14 milyonun üzerinde mobil internet kullanıcısı bulunması önemli etkenlerden biri. Daha önemli olan ise, bu kullanıcıların büyük çoğunluğunun telefonlarına "bağımlı" olarak gözükmeleri. Alınması düşünülen önlem yayaların, çevrelerinde otomobillerin bulunduğu alanlarda, telefonla uğraşmalarını tamamen yasaklamak.

Bu yasak ile telefon bağımlılığının ve yaya ölümlerinin azalması ümit ediliyor. Tayvanlı araç kullanıcıları, geçiş hakkı yayada olduğu durumda bile (bizlere tanıdık gelebilecek bir şekilde) genellikle yol vermemeyi tercih ediyorlar. Bu "kaotik trafik" yayalar için zaten zor bir durum iken, buna bir de telefon etkeni eklendiği durumda olay daha da kötüye gidiyor.

Yasaklar şimdilik sadece otomobillerin bulunduğu alanları etkiliyor. Yani eğer biri Facebook'unu kontrol ederken limandan düşerse bunun bir cezası yok. Düşünülen ceza ise her ihlal başına 10 dolar olarak belirlenmiş.

Okuyucu Yorumları