En eski ve en pahalı Apple satıldı!

Apple'ın, hatta Jobs'un el emeğini taşıyan efsane PC, dudak uçuklatan bu miktara el değiştirdi!

Uçtu uçtu "bir Apple" uçtu!

Düzenli okurlarımız, halen çalışır durumda bir Apple I bilgisayarın, açık arttırma yoluyla satışa sunulacağını duyurduğumuz haberimizi hatırlayabilirler. Söz konusu bilgisayar, Almanya'da bulunan Breker müzayede evinde geçtiğimiz hafta sonu gerçekleştirilen açık arttırmada, tam 650.000 dolara yani yaklaşık 1.200.000 TL'ye, ismini açıklamak istemeyen bir koleksiyoncuya satıldı.

Steve Jobs ve Steve Wozniak'ın, Jobs'ın ailesinin garajında Apple markası altında ürettikleri ilk bilgisayar olan Apple I, türünün halen çalışan altı örneğinden biri. Ancak orijinal monitörü, klavyesi ve teyp çalarıyla birlikte alınmış olan söz konusu bilgisayarı daha da özel kılan bir şey var: Wozniak tarafından şahsen imzalanmış olması. Bilgisayarla birlikte gelen belgeler de şahsen Jobs tarafından imzalanmış. Satılmadan önce Computer Data Systems firmasından Fred Hatfield'a ait olan bilgisayarın yanında gelen orijinal belgeler arasında Steve Jobs'ın Hatfield'a gönderdiği, Apple I bilgisayarını sadece 400 dolar ödeyerek bir Apple II ile değiştirebileceğini belirten mektup da bulunuyor.

O günlerde yaklaşık 1.000 dolar kar etmesini sağlayacak bu çekici teklifi reddederken Hatfield'ın aklından neler geçiyordu bilemiyoruz. Ama şurası kesin ki, 666 dolara satın aldığı bilgisayarı satmak için 37 yıl beklemekle doğru kararı vermiş.

Okuyucu Yorumları