En iyi 10 PlayStation 4 oyunu

Eğer bir PS4'ünüz varsa ya da almayı düşünüyorsanız, bu 10 oyuna mutlaka sahip olmalısınız!

En iyi 10 PS4 oyunu

Sony Playstation 4, hayatımıza gireli hemen hemen iki sene oldu ve onun için oyun geliştirenler, her geçen gün daha iyisini yapıyorlar. Bu yıl E3'te yapılan muhteşem sunum sayesinde, çıkmak üzere olan bazı fantastik oyunları biliyoruz.

Fakat, PS4'te, şu anda oynayabileceğiniz eşit ölçüde birçok muhteşem oyun da var. Bazıları oldukça tanıdık, ancak gözden kaçırmış olabileceğiniz diğer oyunlar da yok değil. Bu nedenle, PS4'ün şu anki kataloğundaki en çok oynanan oyunların tamamının bir listesini hazırladık.

Eğer, henüz bunlardan bazılarını oynamadıysanız, hemen harekete geçin. Her ne olursa olsun, yakında büyük bir oyun çıkış dönemine gireceğiz. Perdeleri kapayın, güneşten gelen ışınları engelleyin ve konsoldaki en iyilerin keyfini sürmeye başlayın.

Bizim gözden kaçırdığımız bazı oyunlar ya da gizli cevherler mi var? Yorumlarınızı bekliyoruz.

Grand Theft Auto V

Grand Theft Auto V

Silahlı soygunlar ve çok daha fazlası

Sadece bu platformdaki en iyi sandbox oyun olmakla kalmayıp, GTA V, ayrıca en iyi golf oyunu, en iyi tenis simülasyonu, tartışmasız sanal yoga şampiyonu ve en iyi yarış oyunlarından bir tanesi olmuştur... Bu, oldukça uzun ömürlü bir MMO'dur.

Trevor, Franklin ve Michael'ın bize getirdiği şey, bütünüyle farklı üç bakış açısından görünen, son derece iyi bir şekilde gerçeğe dönüştürülmüş bir şehir. Trevor, bir Rockstar oyunundan beklenen karakter; taşkın bir katil; Franklin, sokak sanatlarıyla uğraşan ve şapkadan tavşan çıkarma becerisi olan, klasik "fakirlikten zenginliğe" karakteri. Michael ise, işe yaramayan bir ailesi olan, bira göbeği ile başı belada bir suçlu.

GTA V'i oynadığınızda, – multiplayer (çok oyunculu) bir başı boş dolanma, hikaye odaklı bir üçüncü şahıs aksiyonu, bir uçuş simülasyonu ile birlikte – bu kendisinin, hem bu nesilde hem de eskisi üzerinde en iyi oyun olduğunu ortaya koymaktadır.belki de şu ana kadarki en iyi oyunu oynadığınızı bile düşünebilirsiniz; buna hakkınız da var...

The Last Of Us Remastered

The Last Of Us Remastered

Naughty Dog'un en iyisi

Birçok oyun, bize geleceğin post-apokaliptik (kıyamet sonrası) görüntülerini sunmuştu, ancak hiçbirisi, Joel ve Ellie'nin hikayesi kadar vahşi, inanılabilir ya da dokunaklı gelmemişti.

Bu durum, PS3 üzerinde zaten kusursuza yakındı. Fakat mevcut neslin yükselen performans tavanı ile birlikte, işler daha da farklı bir boyuta ulaştı. Uncharted'ın neşeli hazine avı maceralarından radikal bir şekilde ayrılan The Last Of Us Remastered, karanlık atmosferi, psikolojik yanı ve tabii ki zombileriyle kusursuz bir oyun.

Bloodborne

Bloodborne

Sabrınız varsa...

From Software'in karmaşık ve herkesin zorluğundan yakındığı Souls oyunlarının hepsi çok konuşuldu ve fanları bu durumu çok sık dile getirdi. Fakat aslında hiçbirisi, Bloodborne kadar ilginç ve zor değildi.

Yardımcı metin pencereleri ortadan kalkmış, gizli bir zorluk modunun etkisini hissettiren bir RPG var karşımızda. Düşmanı dikkatle seyretmeniz, onun hücum modellerini ezberlemeniz, tam zamanında tetikte olmanız şart ve tüm bunlar, Bloodborne'u sabır gerektiren bir oyun haline getiriyor.

Batman: Arkham Knight

Batman: Arkham Knight

Wayneler, acılar ve Batmobile'lar

Bu bir Batman simülatörü; artık siz de Batman olabilirsiniz. Üstelik konsol sürümü ile PC sürümünü utandıran ender oyunlardan birini oynayarak...

Rocksteady, eşsiz yumruk kavgalarını, alet-edevat güçlendirmesini ve kara hikaye anlatımını kusursuz bir biçimde bir araya getirmiş. Hayranlık uyandıran sanatsal sinematikler, kusursuzu yakın bir süper kahraman simülasyonu sunuyor.

NBA 2K15

NBA 2K15

Basketboldan nefret mi ediyorsunuz? Burada her şeyi değiştirecek bir oyun var

NBA Live serisinin adeta "yere çakılması", birkaç yıl önce yeni bir efsaneyi de doğurdu: NBA 2K serisi... Ve işte bu seri, yeni nesil konsolların gücünü de arkasına alarak, NBA 2K15'te zirveye çıkmış durumda.

Oyunda MyCarrer, MyTeam, Park, MyGM gibi pek çok farklı mod bulunuyor ve açıkçası hepsi de başarılı. Grafikler son derece etkileyici, maçlar gerçeğe çok yakın.

Basketbol sevmiyor bile olsanız; bu oyunu mutlaka deneyin. Sonuçta işin içinde pek çok simülasyon öğesi de var ve sadece bu bile, size oyunu sevdirebilir.

5 PlayStation 4 harikası daha...

5 PlayStation 4 harikası daha...

The Witcher 3: Wild Hunt

Son dönemin en iyilerinden

Oyunun PS4 macerası çok iyi başlamadı ama ağır yamalar ve grafikler için söylenen öfke dolu sözlerden sonra, gerçekten iyi bir RPG ile baş başa kaldık.

The Witcher 3'ün yarı açık dünyasında hem çok eğlenecek; hem çok zorlanacak; hem de zaman zaman sabrınızı sınayacaksınız. Ama her ne olursa olsun; son dönemlerin en iyi PS4 oyunlarından birini oynamış olacaksınız...

Battlefield Hardline

Battlefield Hardline

Şiddete başvurma hakkınız var

Doğrudan askeri taktiklere dayanan, nişancılığa odaklanmış Battlefield'lerin zamanı geçti. Hardline'da polis ve hırsız kovalamacası yaşayacak, şaşırtıcı bir şekilde sınıf odaklı ve iyi-dengelenmiş bir ortama tanık olacaksınız.

Bazı eksiler tabii ki var. Örneğin çoklu oyuncu modunda görsellik yara alıyor. Ama bu bile, PS4'ün en iyi shooter oyununun Battlefield Hardline olduğu gerçeğini değiştirmiyor.

Shovel Knight

Shovel Knight

Platform oyunu deyip geçmeyin

Basit platform oyunları pek çoğumuzu kendine çekmeyebilir. Üstelik bu oyunlardan inanılmaz görsellik de beklemeyiz. Shovel Knight da bize "yok artık" dedirtecek bir görsellik sunmuyor. Ama aradığım eğlence derseniz, bu oyun tam size göre.

Kontrooler çok rahat, karakterler tek kelimeyle unutulmaz. Bölümler son derece dengeli bir zorluk içeriyor ve boss mücadeleleri çok eğlenceli. İyi zaman geçirmek istiyorsanız, illa ki muhteşem grafikler gerekmiyor değil mi? Bu oyun bize, piksellerin bile hayatımıza renk katabileceğini göstermesi açısından önemli...

Rayman Legends

Rayman Legends

PlayStation'un en sıkıcı ikonuyla silahsız bir macera

Rayman, PS1'de ilk çıktığından beri, itici bir kahraman olmuştur, hala da olmaya devam ediyor. Ama bu durum, Rayman oyunlarının çok eğlenceli olduğu gerçeğini değiştirmiyor.

Peki ya Rayman Legends? Tam bir mücevher... Muhteşem bir UbiArt Framework motoruyla hayata geçirilmiş olan oyun, ilginç bir şekilde renkli ve göze hoş gelen bir grafik ortamına sahip.

Bu Rayman oyununda da atlayacaksınız; zıplayacaksınız. Bazen de kendinizi bir ejderha ile savaşırken bulacaksınız. Baskın yapacaksınız, cehennem üzerinden ve deniz tabanından süzüleceksiniz. Ve eminiz, yol boyunca Rayman'dan hoşlanmaya başlayacaksınız...

Towerfall Ascension

Towerfall Ascension

Piksel piksel okların yaşattığı eğlence

Yine bir grafik şöleni ile karşı karşıya değiliz. Ve yine piksel piksel bir oyundan bahsediyoruz. Biraz platform, biraz aksiyon... Ama her şeyden önce, ok atmanın ne kadar zevkli olabileceğini ispatlayan bir oyun var karşımızda.

Kontroller ve oynanış çok rahat; bu da oyunu çok eğlenceli hale getirmeyi başarıyor. Sadece daha fazla çoklu oyuncu desteği olsaydı dedirtiyor; hepsi bu...

Okuyucu Yorumları