En iyi 5 Google Reader alternatifi!

Google Reader kapandığında onun yerini alacak, belki de ondan daha iyi 5 harika hizmeti seçtik!

En iyi 5 Reader alternatifi!

Google Reader'ın kapatılması sadece onu kullananları değil, Reader üzerinden eşitlenen ve üyeliklerini Reader'dan alan diğer uygulamaları da etkileyecek.

Google Reader, Temmuz ayında kapatılacak ve Reeder, NetNewsWire gibi hizmetler bu tarihe kadar çalışmaya devam edecekler. Bazı geliştiriciler ise uygulamalarının Reader'sız çalışacağının sözünü şimdiden veriyorlar.

Ancak şimdiden hem web, hem de mobil uygulamalar üzerinden iyi çalışan bir RSS uygulaması arıyorsanız, işte çok yakında kullanıcı istilasına uğrayacak en iyi 5 hizmet.

1. Feedly (ücretsiz, web, iOS, Android)

Chrome veya Safari eklentisi olarak kullanabildiğiniz ücretsiz hizmet, birer iOS ve Android uygulamasına da sahip. Hizmet şu an Google Reader'ı kullansa da, Reader kapandığında uzun süredir üzerinde çalışılan kendi sistemine geçeceğini söylüyor. Hizmet özellikler tabletlerde ve web üzerinde iyi bir okuma deneymi sunuyor.

Newsblur ve Netvibes

Newsblur ve Netvibes
Netvibes

2. Newsblur (ücretsiz, web, iOS, Android)

Web sürümü Google Reader'a oldukça benzeyen Newsblur, dışarıdayken size Android, iPad ve iPhone uygulamalarıyla hizmet ediyor. Ancak ücretsiz hizmet, aynı anda en fazla 12 siteyi takip etmenize izin veriyor. Daha fazla siteyi takip edebilmek için, site sayısına göre ayda 1, 2 veya 3 dolar ödeyebiliyorsunuz.

Newsblur, listemizdeki diğer hizmetlere göre zaman zaman daha yavaş olabilse de RSS'leri sıradan web siteleri ile birleştirme ve neden hoşlandığınızı öğrenme açısından başarılı.

3. Netvibes (ücretsiz, web)

Netvibes'ın ana işi, sosyal medya analizlerini şirketlere ulaştırmak olsa da, aynı zamanda iyi bir RSS okuyucusu sunuyor. Netvibes'ta RSS'leri okumanız için iki mod bulunuyor: Tweetdeck stili, widget tabanlı bir görünüm ve daha geneleksel bir Reader görünümü.

Hizmetin web uygulamaları, doğal uygulamalardan ziyade web uygulamalarından meydana geliyor.

Pulse ve kendi RSS hizmetini isteyenler için Fever

Pulse ve kendi RSS hizmetini isteyenler için Fever
Pulse

4. Pulse (ücretsiz, web, iOS, Android)

RSS kaynaklarını dergi stiline büründüren Pulse, harika bir iş çıkarıyor. RSS kaynaklarını eklemek biraz dolambaçlı: URL yerine öncelikle internette, Tumblr ve Facebook sayfalarında arama yapmanız gerekiyor. Ancak bu yaklaşım iyi bir biçimde çalışıyor ve normalde kaçırabileceğiniz şeyleri de önünüze getiriyor.

5. Fever (30 dolar, web)

RSS hizmetlerinin önemli bir sorunu, Google Reader diledikleri zaman kendilerini ortadan kaldırabilmeleri. Eğer kendi RSS okuma hizmetinizi kurmak isterseniz, bu size 30 dolara malolacak. Ancak Apache ve PHP'yi kullanmayı bilmiyorsanız, Fever size göre olmayabilir.

Okuyucu Yorumları