En iyi 8 futbol oyunu!

Şu an bilgisayarınızda oynayabileceğiniz en iyi 8 futbol oyunu... Hepsi, içeride!

En iyi 8 futbol oyunu!

Futbol gerçek hayatta heyecanı, sürprizleri ve gizemi hiç bitmeyen oyunlardan bir tanesi. İlk günlerinde oldukça ilkel görünen futbol oyunları ise bilgisayar grafiklerinin gelişmesiyle gerçeğe oldukça yaklaştı. Geçmişin kuş bakışı oynanan Sensible World of Soccer gibi oyunlarından bugün Actua Soccer'daki gibi üç boyutlu dünyalara girmiş durumdayız. 1990'lardan beri FIFA ve Pro Evolution Soccer arasında yaşanan rekabet ise, üç büyükler arasında yaşanan rekabeti aratmayacak kadar yoğun. Aşağıda bilgisayarınızda futbol keyfini oyuna bizzat dahil olarak yaşamanızı sağlayacak 8 oyunu sıraladık. Bu müthiş oyunların çoğunu Steam'den indirebilirsiniz.

1. FIFA 2016

Futbolun uluslararası sorumluluğunu üstlenen kuruluş olan Fédération Internationale de Football Association ile aynı isme sahip oyunun her yeni sürümü, ekran karşısında geçecek saatlerinizin habercisi. EA Sports tarafından geliştirilen oyunun 2012 için yapılan sürümü FIFA 2012, çıkışından bu yana 100 milyon satarak en çok satan FIFA olma özelliğini taşıyor.

2. Football Manager 2016

Her yıl güncellenen Football Manager, bir takımı organize etmenin, basını yönetmenin, sakatlıklarla başa çıkmanın nasıl bir şey olduğunu size başarıyla tattırıyor.

3. Pro Evolution Soccer 2016

PES, yıllardır FIFA'nın gölgesinde zaman geçirmiş olsa da 2016 itibariyle bir şeyler değişiyor. Hep aynı oyun motorunu kullanmakla eleştirilen FIFA, PES'in yenilikleri karşısında şaşırmış olsa gerek. Kimin kazanacağını kestiremediğiniz mücadeleler, gol olup olmayacağını kestiremediğiniz şutlar ve fazlası PES 2016'da sizi bekliyor.

4. Rocket League

Otomobillerle "futbol" oynama fikri sonunda ABD merkezli stüdyo Psyonix tarafından gerçeğe dönüştürüldü. Roketli otomobilleri kontrol ettiğiniz oyun, hızlı ve oldukça eğlenceli.

Goal United Pro ve fazlası

Goal United Pro ve fazlası

5. Goal United Pro

Sıradan bir futbol menajeri misiniz yoksa menajerlik profesörü müsünüz? Goal United Pro ile cevabı bulabilirsiniz. Web tarayıcınız üzerinden çalışan oyun, sizden saatlerinizi harcamanızı istemiyor ancak özellik anlamında kısıtlı da değil. Futbolcuları alıp satmaktan idman programlarına takımınızın her şeyiyle ilgilenmeniz gerekecek.

6. Super Arcade Football

1990'ların futbol oyunlarını oynadıysanız, Super Arcade Football size göre. Sensible Soccer serisinden etkilenen oyun, sahaya gökyüzünden bakıyor. Çizgifilm stili animasyonlara sahip oyun, gol olan vuruşları ağır çekimde göstererek anı daha iyi görmenizi sağlıyor.

7. Frozen Cortex

Frozen Cortex'in de geleneksel bir futbol oyunu olmadığı doğru, ancak oyun yabana atılmayacak kadar eğlenceli. İki robot takımının karşılaştığı Frozen Cortex'te futbol, daha çok Amerikan futbolu tanımına uyuyor.

8. FootLOL

Sahada yalnızca futbolcuların değil, ineklerin, koyunların ve diğer hayvanların, hatta silahların ve uzaylıların olduğunu düşünün. Futbola espriyle yaklaşan bir oyun arıyorsanız, FootLOL'u oynamanızı tavsiye ediyoruz.

Okuyucu Yorumları