En iyi 9 Android'li cep telefonu...

Şu an satışta olan en iyi Android'li cepler hangileri? İşte "en iyiler" listemiz...

En iyi 9 Android cebi!

Google'ın iOS'a karşı rakip olarak geliştirdiği Android, şimdiye kadarki en iyi zamanlarını yaşıyor; aynısı Android'li cepler için de geçerli. Dolayısıyla Android'li bir cep satın almak için en iyi zamanlardan birinin içerisindeyiz. Ancak HTC, Samsung, Sony, LG gibi üreticilerin Android'li cepleri görünüm ve donanımsal farklılıklar dışında yazılımsal farklılıklara da sahipler. Zira üreticiler, Android'i kullanıcılarının işini kolaylaştırmak için özelleştirip üzerlerine farklı işlevler ekleyebiliyorlar.

Bu ise bazılarımız için bir miktar kafa karışıklığı anlamına geliyor. Android'li ceplerin çokluğu nedeniyle kafanız karıştıysa hiç kendinizi sıkmayın. Sizin için yeni seçtiğimiz en iyi 9 Android'li cep, seçim yapmanızı kolaylaştıracak.

9. LG Optimus G

Teknik özellikler bakımından üst seviye bir cep olan Optimus G, dört çekirdekli işlemcisiyle üstün bir performans sunuyor. En önemli eksisi ise Android'in eski bir sürümüyle ve LG'nin gereksiz yazılımlarıyla gelmesi.

8. HTC One X+

Birkaç alanda birden uzmanlaşan One X+, dünyanın en iyi cepleri arasında yer almayı hak ediyor. One X'in sahip olduğu depolama sorunlarını giderip web'de gezinme deneyimini iyileştiren cep, HTC'nin sevilen klavyesiyle geliyor. Tek eksisi ise pil ömrü denebilir.

HTC First, LG Nexus 4 ve iki cep daha!

HTC First, LG Nexus 4 ve iki cep daha!
HTC First

7. HTC First

HTC'nin en güncel Facebook'lu cebi, aslında orta seviye bileşenlerden oluşan Android 4.1 Jelly Bean'li bir cep. HTC'nin belki de son çift çekirdekli cebi olan HTC First, ortalama bir cep arayanları tatmin edebilir.

6. LG Nexus 4

Google ve LG'nin beraber geliştirdiği Nexus 4, dünya standartlarında özelliklere sahip. Ancak yurtdışında uygun fiyatıyla dikkat çeken Nexus 4'ler, ülkemizde bu özelliğini kaybediyorlar.

Cihazın kamerası ve genişletilemeyen depolama alanı, eksileri arasında. Ancak Nexus 4 yine de Google'ın şimdiye kadarki en iyi Nexus cebi.

HTC First

5. Galaxy S3

Amiral gemisi unvanını Galaxy S4'e bıraksa da Galaxy S3, hala çok değerli bir cihaz. Fiyatı neredeyse 1.000 TL'ye kadar düşen Galaxy S3, bu fiyata bulabileceğiniz dört çekirdekli ve 720p ekranlı en iyi cihazlardan. Samsung'un son güncellemeleri ise Galaxy S3'e çok şey kattı.

4. Galaxy Note 2

Herkesin başarısız olacağını düşündüğü Note'u başarıya ulaştıran Samsung, Note 2'yi daha güçlü ve daha işlevsel bir hale getirdi. Note 2'nin büyüyen ekranı, onu ideal bir medya izleme cihazı yapıyor. Büyük telefonlar ilginizi çekiyorsa, daha iyi bir cihaz bulmanız çok zor.

Motorola Droid Razr HD ve iki süper cep daha!

Motorola Droid Razr HD ve iki süper cep daha!
Motorola Droid Razr HD

3. Motorola Droid Razr HD

Siyah ve beyaz kasasıyla harika görünen Razr HD'yi, Kevlar arka kapağı ve tüm ön yüzeyini kaplayan Gorilla Glass camı sayesine elinizde tutmayı da bir zevk haline getiriyor. Cihazın vasat kamerası dışında her şeyi mükemmel diyebiliriz. Dolayısıyla Galaxy S3, Optimus G veya Razr HD arasında yapacağınız seçim, kişisel tercihinize kalıyor.

2. Samsung Galaxy S4

İnce, hızlı ve rakiplerinden çoğu yönüyle üstün Galaxy S4, 13MP'lik kamerasıyla çoğu cepten iyi kareler yakalayabiliyor (düşük ışık çekimleri hariç). Samsung'un S4'e özel sunduğu dokunmadan denetleme (Air View), parmak hareketleri ve fazlası, cebinizi elinizden bırakmanıza engel olabilir.

Bununla birlikte TouchWiz ara yüzünün eskisine göre karışık hale geldiğini söylemeliyiz. HTC'nin One'da kullandığı Sense arayüzü, sadelik anlamında oldukça başarılı. One'ın hoparlörlerinin Galaxy S4'ünkinden iyi olduğunu da söylemeden geçmemeliyiz.

1. HTC One

Piyasadaki en iyi ceplerden bir tanesi olan HTC One, aynı zamanda HTC'nin şimdiye kadarki en başarılı telefonu. One'ın tek eksiği, kötü pil ömrü ancak bu konudaki fikriniz, onu kullanma şeklinize göre değişebilir. Plastik kasalı S4 size kalitesiz geliyorsa, tercihiniz alüminyum kasasıyla etkileyen One'dan yana olmalı.

Okuyucu Yorumları