En pratik Android 6.0 Marshmallow ipuçları!

Bugün yayınlanan Android 6.0 Marshmallow'dan en fazlasını almanızı sağlayacak ipuçları, burada!

Android 6.0 ipuçları!

Android 6.0 Marshmallow, Google'ın milyonlarca mobil cihazda kullanılan mobil işletim sisteminin en son sürümü. İlk olarak Nexus 6P ve 5X 'e bugün gelen yeni Android, zaten yeterince iyi olan işletim sistemini biraz daha düzenli ve kullanımı kolay hale getiriyor. Android 6.0 Marshmallow'un telefonların en önemli sorunlarından kısa pil ömrü için de getirdiği bazı çözümler var.

İşte Google'ın şimdiye kadarki en akıllı, en tatlı Android'i Marshmallow için en pratik ipuçları!

En pratik Android 6.0 Marshmallow ipuçları!

Now on Tap ile hızlı cevaplar alın

Android 6.0 Marshmallow'un yeni Now on Tap özelliği, aradıklarınızı bulmanızı eskisinden de kolay bir hale getiriyor. Tüm yapmanız gereken, cihazınızın home düğmesine basmanız ve basılı tutmanız. Bunun ardından okuduğunuz, izlediğiniz veya dinlediğiniz içerikle ilgili bilgiler ekrana geliyor.

Pil ömrünü uzatın

Android 6.0 Marshmallow, yeni pil tasarrufu işlevleri sayesinde telefonunuzun bir sonraki şarja kadarki pil ömrünü uzatabiliyor. Nadir kullandığınız uygulamalar, "App Standby" moduna alınıyor, böylece arka planda pilinizi harcamıyorlar.

Yeni Doze işlevi ise telefonunuzu bir süredir kullanmadıysanız, cihazınızı otomatik olarak uyku moduna alıyor ve pilden tasarruf ediyor.

Kilidi dokunarak açın

Kilidi dokunarak açın

Parmak izi tarama özelliği, Android 6.0 Marshmallow'a entegre olarak geliyor. Rahatlık ve güvenlik sunan bu işlev sayesinde telefonunuzun kilidini parmağınızı kullanarak açabiliyorsunuz.

Nexus Imprint olarak bilinen yeni teknoloji, Nexus cihazlarının parmak izinizi hızla taramasını sağlıyor. Ancak teknolojiden eski cihazlar da faydalanacak. Parmak izinizi tarayarak sadece cihazınızın kilidini açmayacak, Android Pay ile Google Play Store ve diğer uygulamalarda ödeme yapabileceksiniz.

Daha iyi uygulama izinleri

Hangi uygulamaların hangi verilere erişebileceğini yönetmek, Android 6.0 Marshmallow'un elden geçirilen izin sistemi sayesinde daha kolay. Artık hangi bilgiyi ne zaman paylaşacağınız konusunda tam kontrole sahipsiniz.

Kilit ekranında sesli komutlar

Android 5.0 Lollipop, telefon ve kamera uygulamalarına kilit ekranından hızla ulaşmanıza izin veriyordu. Android 6.0 Marshmallow ise telefonun kilidini bile açmadan sesli komutlara ulaşmanızı sağlayarak bunu bir adım öteye taşıyor - tüm yapmanız gereken, parmağınızı çekmekten ibaret.

Sesinizle daha fazlasını yapın

Sesinizle daha fazlasını yapın

Kilit ekranında sesli komutları kullanabilmek harika, ancak hepsi bu kadar değil. Android 6.0 Marshmallow'da sesli komutlar eskisinden daha güçlü.

Artık uygulamalarla iletişim kurabilirsiniz. Örneğin Android 6.0 Marshmallow'a dinlemek istediğiniz radyo istasyonunun adını bile söyleyebilir, bu istasyonun açılmasını sağlayabilirsiniz.

Uygulamaları çalıştırmak için daha akıllı bir yol

Android 6.0 Marshmallow, sık kullandığınız uygulamaları gösteren yeni bir launcher'la geliyor. Cihazınızdaki uygulamalar alfabetik olarak listeleniyor, bu listeyi dikey olarak kaydırarak aradığınızı bulabiliyorsunuz.

Aradığınız uygulamanın adını yazarak arama yapabildiğiniz gibi, yeni launcher'ın daha akıllı olan yeni işlevinden de faydalanabiliyorsunuz: launcher, hangi uygulamaları günün hangi bölümlerinde ve konumlarda kullandığınızı öğreniyor, bu şekilde aradığınız uygulamaları tahmin edebiliyor. Tahmin edilen bu uygulamalar, launcher'ın en üst kısmında gösteriliyor, bu sayede uygulamaları açmak daha da kolay bir hale geliyor.

Cihazlar arasında sorunsuz geçiş

Android 6.0 Marshmallow, yeni Otomatik Uygulama Yedekleme işlevi sayesinde cihazlar arasında geçişi kolaylaştırıyor. Yani yeni bir Android'li cihaza geçiş yaptığınızda tüm uygulamalarınız, yeni cihazınıza otomatik olarak yükleniyor. Daha da iyisi, yeni cihazınızda çalıştırdığınız uygulamada tam olarak kaldığınız yerden devam edebiliyorsunuz.

Arama geçmişi, eşitleme ayarları, "rahatsız etme" ayarları, erişebilirlik ayarları ve çok daha fazlası, bu işlevle yedekleniyor ve geri yüklenebiliyor.

Flex Storage ile boş alan açın

Flex Storage ile boş alan açın

Çoğu Android'li cihazda depolama alanını microSD kartlar yardımıyla büyütebiliyorsunuz. Ancak dahili ve harici depolama birimleriyle yapabilecekleriniz arasında hala farklar var.

Flex Storage ise bir SD kartın dahili bellek gibi kullanılmasına izin veriyor. Bu sayede microSD karta uygulama ve oyun yükleyebiliyor ve ayarlarla uğraşmadan daha fazlasını yapabiliyorsunuz. Veriler şifrelendiğinden bu SD kart yalnızca sizin cihazınızda açılabiliyor.

Kolay paylaşım

Başkalarıyla fotoğraf, video ve fazlasını paylaşmayı seviyorsanız, yeni Direct Share seçeneği sizin için kusursuz seçenek olacak. Bu işlev, en sık paylaşımda bulunduğunuz kişileri, uygulamaları ve hizmetleri size göstererek tek dokunuşta paylaşmanıza olanak tanıyor.

Android 6.0 Marshmallow'u şimdiden deneyin!

Okuyucu Yorumları