Eric Schmidt, ABD Savunma Bakanlığı'nda!

Google'ın önemli ismi, sürpriz bir alanda, sürpriz bir şekilde karşımıza çıktı!

Google'dan Pentagon'a...

Google'ın eski CEO'su ve şu anda ana firma Alphabet'in yönetim kurulu üyesi olan Eric Schmidt, ABD'nin Savunma Bakanlığı (Department of Defense – DoD) tarafından yeni kurulan Defense Innovation Advisory Board (Savunma yeniliği danışman kurulu) içerisinde yeni bir yere sahip durumda. Bu kurul, Savunma Bakanlığı'nın bir teknoloji firması gibi çalışmasına yardımcı olmayı amaçlamakta.

Kurul, büyük kişisel veya kamu kuruluşlarını başarılı bir şekilde yönetmiş olan 12 kişiden oluşacak ve Pentagon için "Silikon Vadisi'ne tanıdık olan alanlarda" danışmanlık yapacak. Görevler ise oldukça çeşitli ve hızlı prototip üretimi, ürün geliştirme, karmaşık veri analizleri, mobil ve bulut uygulamalarının kullanımı ve organizasyon bilgi paylaşımı gibi alanları içeriyor.

Pentagon'un söylediğine göre kurul, askeri operasyonlar ve strateji konusunda konuşmalara katılmayacak. Görünene göre kurulun hedefi, DoD'un modernleşmesine, daha etkili ve hızlı bir şekilde çalışmasına ve modern uygulamaları kullanmasına yardımcı olmak olacak.

ABD hükümetinin teknoloji firmaları ile yaşadığı anlaşmazlıkların giderek arttığı ve güvenlik güçlerinin teknolojinin gerisinde kalmaya başladıkları düşünülürse, bu yeni kurulun oldukça mantıklı olduğu söylenebilir. Geçtiğimiz gün, kurultay karşısında konuşma yapan bir teknoloji uzmanı, Apple'ı iPhone şifresini çözecek bir yazılım üretmeye zorlamaya çalışan FBI'ın özel firmaları, kullanıcılarını riske atacak bir şey yapmaya zorlamaktansa kendi gelişimini hızlandırmasını ve 21'inci yüzyıl için uygun çözümleri kendisinin üretmesi gerektiğini söylemişti.

Wall Street Journal'ın söylediğine göre Schimidt'in bu kurulda yer alması, Google'ın hükümet ile yakınlaşması anlamına gelmiyor. Ancak bu konuda endişeler henüz tamamen ortadan kalkmış değil...

Okuyucu Yorumları