Ericsson'un 150 kiloluk 5G telefonu!

Ericsson'un gerçekten çalışan bir 5G telefonu var. Ama ağırlığı "biraz fazla"

150 kiloluk 5G telefon!

Eğer gerçekten hızlı bir 5G telefona kavuşmak istiyorsanız, size bir iyi bir de kötü haberimiz var. İyi haber, Ericsson şimdiden bir 5G telefona sahip. Kötü haber ise bu telefon 150kg ağırlığında.

Ericsson'dan kıdemli uzman Erik Dahlman, "içinde çok büyük bir cep telefonu bulunan bir otobüs ile etrafta dolaştıklarını" söylemekte. Potansiyel 5G teknolojileri, Stockholm,'ün yakınında test ediliyor. Ayrıca Japonya'da ve diğer ülkelerde de testler gerçekleştiriliyor.

Telefonun bu boyuta sahip olmasının sebebi ise, tamamen yeni ve deneysel parçalarla dolu olması ve bu parçaların boyutlarının henüz küçültülmemiş olması. Ayrıca, bu büyük parçaların daha fazla enerjiye ihtiyaç duymalarından dolayı, büyük bir de batarya söz konusu. Bütün bu sistemleri cebinize sığacak boyuta küçültmek ise daha sonra yapılacak bir şey. Bu arada Dahlman'ın söylediğine göre, testlerde kullanılan 5G istasyonları normal boyutlarda.

Geçtiğimiz hafta Ericcson'un yaptığı duyuruda, Stockholm ve Estonya'dan Talinn şehrinin, 2018'de başlayarak TeliaSonera aracılığı ile 5G hizmeti alacağı belirtiliyor. Bu hizmet, tam bir ağ olmayacak ve hatta resmi 5G bile olmayacak (resmi 5G 2020'de geliyor). Ancak çalışma, TeliaSonera'nın yeni teknoloji ile mümkün olan hizmetleri geliştirmesine yardımcı olacak.

Bazı 5G destekçilerinin söylediğine göre 5G, standart telefon hizmetini 100 kat kadar daha hızlı hale getirecek. Ayrıca Nesnelerin İnterneti kullanımı için de düzenlenecek olan 5G, yeni teknolojileri 4G'ye göre çok daha iyi bir şekilde destekleyecek.

Dünya genelinde taşıyıcılar, 5G'yi sunan ilklerden olmak için yarış veriyor. SK Telecom, Güney Kore'deki 2018 Kış olimpiyatlarına kadar 5G ağını hazırlamayı planlıyor ve Verizon da bu yıl testlere başlayarak 5G ağına sahip olan ilk ABD taşıyıcısı olmayı amaçlıyor.

TeliaSonera, 4G konusunda da ilk sıralarda yer almaktaydı. Taşıyıcı, 2009 yılında yine Ericsson'un desteği ile ilk tüketici LTE hizmeti sunan taşıyıcı olmuştu. O noktaya ulaşmak da pek çok araştırma, geliştirme ve taşıma gücü istemişti.

Okuyucu Yorumları