ESET, Viber'i "işaretledi", Twitter karıştı!

Popüler antivirüs popüler uygulama Viber'i "tehlikeli" olarak işaretledi; olanlar oldu!

Ortalık fena karıştı!

Yükselen çizgisini sürdüren mesajlaşma hizmeti Viber, bu sene Japonya merkezli Rakuten tarafından 900 milyon dolara satın alınmıştı. Popüler uygulama, bu kez antivirüs firması ESET'in güvenlik çözümü tarafından tehdit olarak algılanmasıyla gündeme geldi.

ESET'in antivirüs yazılımı NOD32, geçtiğimiz günlerde Viber'i tehdit olarak algılamaya başlad ve Viber'i PC'sine yüklemeye çalışan NOD32 kullanıcıları, "potansiyel bir tehdidin" bulunduğuna dair uyarı almaya başladılar. Bu uyarıya göre Viber, IE'ye entegre olmaya çalışan bir araç çubuğuyla geliyordu.

Bu durumdan rahatsız olan Viber takımı Twitter'da üzerinde "#EsetSucks" yazılı bir ekran görüntüsüyle birlikte, ESET'in "bug'lı" olduğunu söyleyen ve onu kaldırmayı öneren bir paylaşımda bulundu.

ESET, Viber'i

Ancak bu sırada Viber'in beklemediği bir şey oldu ve ESET, kendi ekran görüntüsünü paylaştı. Görüntüde Viber'in yükleyicisinin istatistikleri Viber'e gizlice gönderdiğini gösteren bir kaynak kodu vardı. Paylaşımında kullanıcılarının gizliliğinin ilk sırada olduğunu vurgulayan ESET, ona "#esetDOESNTsuck" etiketini eklemeyi de ihmal etmedi.

ESET, Viber'i

Viber, daha sonra yaptığı bir açıklamada yazılımının herhangi bir araç çubuğu içermediğini ve hiçbir zaman araç çubuğu sunmadığını, ilk açıklamalarının arkasında olduğunu, ESET'den Viber'i engellemekten vazgeçmesini talep ettiklerini söyledi. Yine de yaşananlar, antivirüs tarafından işaretlenen bir yazılımınız varsa bunu Twitter'da antivirüs firmasını etiketleyerek yaymaya çalışmanın çok da iyi bir fikir olmadığını gösterdi.

Bakalım bu olay unutulup gidecek mi; yoksa iki dev arasında başlayacak yeni bir kavganın ilk kıvılcımı mı olacak?

Okuyucu Yorumları