ESET'e dünyadan ödül yağıyor

ESET, sunduğu güvenlik ürünleriyle küresel ölçekte son üç ay içinde pek çok ödüle layık görüldü .

ESET'e ödül yağıyor

İlk ödül, bağımsız anti-malware test organizasyonu AV-Comparatives tarafından geldi. Yıl boyunca yaptığı testlerin özetini içeren ve pazardaki güvenlik ürünlerine genel bir bakış sunan 2015 Raporu'nu yayınlayan AV-Comparatives, ESET Smart Security 9 yazılımını "En Beğenilen Ürün" seçti. ESET Smart Security, geçtiğimiz yılki testlerde 6 Advanced+ ödülü, False Positives kategorisinde Gümüş Ödülü ve Proaktif Korumada da Bronz Ödülü kazandı.

Stiftung Warentest ve ComputerBild testleri

Almanya'dan ise iki başarılı test haberi birden geldi. ESET Mobile Security for Android uygulaması, Alman bağımsız tüketici organizasyonu Stiftung Warentest'te karşılaştırmalı teste tabii tutuldu ve test edilen 13 ürün içerisinde "iyi" ibaresini kazanarak rakiplerini geride bıraktı. Stiftung Warentest dergisinde yayınlanan geniş analiz raporunda "ESET, en iyi kullanım imkanı, güvenilir koruma ve akıllı telefonlarda düşük kaynak tüketimi sunmaktadır" ifadesi kullanıldı.

Almanya'nın önde gelen IT dergilerinden ComputerBild'in Şubat ayında yaptığı internet güvenliği testinde de ESET Smart Security 9, en yüksek puanı alarak birinci oldu. ComputerBild dergisi editörlerinden Georg Oevermann'a göre ESET; güvenlik, performans ve hızın oluşturduğu güçlü karışımla rakiplerini geride bıraktı.

Japonya'da en yüksek müşteri memnuniyeti

ESET'in Japonya'daki iş ortağı Canon IT Solutions Inc. firması, '2015-2016 Nikkei Computer Müşteri Memnuniyet Anketi'nde en yüksek başarıyı elde etti. Her yıl düzenlenen ankette ESET, üst üste üçüncü kez başarı kazanmış oldu. ESET, söz konusu ankette IT güvenlik kategorilerinde hem Müşteri Sistem Yönetimi hem de Ağ Yönetim Sistemi konularında başarıya hak kazandı. ESET Global Satış ve Pazarlama Müdürü Ignacio Sbampato, "Avrupa merkezli bir firma için üç yıl üst üste Japonya'da bir numara olmak, çok şey ifade etmektedir" açıklamasını yaptı.

Radicati raporu

IT sektörüne odaklanmış ABD merkezli pazar araştırma firması Radicati Group'un "Endpoint Security Market Quadrant 2015" raporunda ESET, bilgi güvenliği sektöründeki "en iyi oyuncular" arasında yer aldı. Radicati Group Başkanı ve CEO'su Sara Radicati, "ESET, hem ürün fonksiyonelliği hem de pazar payı olarak oldukça önemli gelişmeler sergilemiştir. ESET'in Endpoint Çözümleri, sistem kaynaklarını çok az kullanarak, yüksek performans ve algılama oranı ile işletmelerin koruma altında kalmalarına yardımcı oluyor" açıklamasını yaptı.

Türkiye'de de Boğaziçi Üniversitesi'nden ödül

ESET, Türkiye'de de ülkemizin en seçkin eğitim kurumlarından biri olan Boğaziçi Üniversitesi'nden ödül aldı. Bilişim alanında yılın en iyilerini belirleyen Boğaziçi Üniversitesi Bilişim Kulübü Compec, 2015'in Aralık ayında ESET'i 'Yılın En İyi Antivirüs-Güvenlik Şirketi' olarak seçti.

Okuyucu Yorumları