Eski CEO, Apple ve Samsung'u karşılaştırdı!

Bir zamanlar Steve Jobs'u Apple'dan kovan önemli isim, bugünün Samsung ve Apple'ını karşılaştırdı!

"Apple'ı geçemezler!"

80'li yıllarda Apple'ın kurucusu Steve Jobs'u şirketten kovmasıyla ünlenen Apple'ın o dönemki CEO'su John Sculley, Samsung ve Apple hakkında karşılaştırmalarda bulundu.

1984 yılında, ikon haline gelen ünlü Macintosh reklamının yapılmasını sağlayan o dönemin Apple CEO'su John Sculley, Apple'ın bugün bile dünyanın en güçlü pazarlamasını yapan şirket olduğunu iddia etti ve Samsung veya diğer rakiplerinin kampanyalara ne kadar para dökerlerse döksünler, Apple kadar başarılı pazarlama kampanyaları üretemedikleri yorumunu dile getirdi.

Samsung, 2014 boyunca ABD'de Apple'a oranla yüzde 15 daha fazla pazarlama harcaması yapmasına rağmen, Apple'ın ABD'deki 2014 satışları Samsung'u açık ara geride bırakmış bulunuyor. Sculley, Samsung'un telefonlarında endüstriyel olarak mükemmel tasarımlar ortaya koyduğunu ancak bunun bile kullanıcıların gözünde Samsung modellerini iPhone'lardan daha prestijli bir noktaya yükseltmeye yetmediğini de vurguladı.

John Sculley 1967-1982 yılları arasında Coca Cola'nın başkanı olarak görev yapmış, ardından da 1993 yılına kadar Apple'a başkanlık etmişti. 1993 yılından bugüne kadarsa çeşitli teknoloji yatırımları yapıyor ve danışmanlık hizmetleri veriyor.

Okuyucu Yorumları