Eski hatıralarınızı canlandıracak 5 site!

2016'nın teknolojisi sıkıcı mı geldi? O zaman bilgisayar hatıralarınızı bu 5 siteyle canlandırın!

Web tarayıcınız yeterli!

Günümüzün bilgisayarları ve teknolojileri size fazla modern gelmeye mi başladı? İnternetin ve bilgisayarların belki sorunlu ve sıkıntılı, ancak bir o kadar güzel olduğu zamanlara geri dönmek mi istediniz? Modern teknoloji, istediğinizi tam önünüze getiriyor. İşte eski bilgisayar ve internet tecrübelerinizi canlandıracak 5 web sitesi:

OldWeb.Today

Geriye tam anlamıyla dönemiyor olmamız, aslında iyi bir şey. Herhangi bir sunucuya bağlanmak için bir çevirmeli bağlantı kurmak zorunda olduğunuzu ve beklediğinizi düşünün. İnternete anında, rahatça bağlandığımız bir dönemde herhalde bunu kabul edemezdik.

Ancak eski internetin tadına bakmak istiyorsanız, sanal makine üzerinden eski bir web tarayıcısını kullanmanıza izin veren OldWeb.Today'i deneyebilirsiniz. Tarayıcı, Internet Archive'in WayBack Machine hizmetinden faydalanarak sitelerin eski sürümlerini getirme özelliğine de sahip.

Eski hatıralarınızı canlandıracak 5 site!

The Virtual IBM PC

İnternetin çok eski olduğunu söyleyemeyiz. Biraz daha eskiye gitmek isterseniz, The Virtual IBM PC projesini bizce denemelisiniz. Web tarayıcınızın içinde çalışan emulator, herhangi bir eklenti yüklemenizi gerektirmiyor. İstediğiniz sistemi seçebilir, hatta bazı oyunları direkt olarak oynayabilirsiniz. Not: Kulaklık takıyorsanız tiz bip sesine dikkat edin.

Devamı, sonraki sayfada.

Amiga emulator'ü ve fazlası

Amiga emulator'ü ve fazlası

Scripted Amiga Emulator

90'lı yıllar bazılarımız, özellikle PC ve Mac'leri sevmeyenlerimiz için Amiga'dan ibarettir. Grafik kalitesi ve geniş oyun kataloğuyla hatırlanan sistem, bugün web tarayıcınız içerisinde emule edilebiliyor. Scripted Amiga Emulator ile klasik Amiga oyunlarından bazılarını tarayıcınızda çalıştırabilirsiniz. Çok fazla oyun seçeneğiniz yok, ancak böyle bir imkan bile bizce etkileyici.

Play DOS Games

Bu sitede birçok klasik DOS oyununu bulabilir, onları ister tarayıcınız üzerinde, ister indirip DOSBox üzerinde çalıştırabilirsiniz.

Eski hatıralarınızı canlandıracak 5 site!

VirtualDesktop.org

VirtualDesktop.org'da herhangi bir emulator'e rastlamayacaksınız çünkü site, sizi geçmişteki işletim sistemlerinin masaüstleri arasında dolaştırmayı amaçlıyor. Sitede Windows 95'ten XP'ye, OS 8.6'dan OS X 10.2 Jaguar'a işletim sistemlerinin farklı sürümlerinin nasıl göründüğünü hatırlama fırsatı bulacaksınız.

Okuyucu Yorumları