Eski MS çalışanı: Linux mutlaka kazanacak

Linux bir gün Windows'u geçecek: Bu sözler hayatının büyük kısmını Windows'a harcayan birinden geldi

Linux Windows'u ezecek!

Keith Curtis tam 11 yıl Microsoft'un araştırma departmanında çalıştı ve Windows işletim sistemleri ve Office için kod yazdı. İlk defa 2004 yılında Linux yüklü bir bilgisayarın başına oturdu ve şu anda Linux'tan vazgeçemiyor.

Curtis, Microsoft'un işletim sisteminin pazar payının çok büyük olduğunu kabul ediyor ama eninde sonunda Linux'un kazanacağını savunuyor. Ona göre bunun başlıca iki sebebi var. Curtis, açık kaynak kodlu olarak geliştirilen yazılımların çok daha kaliteli ürünler hazırlanmasına yol açtığını söylüyor. Firefox ve Linux çekirdeğini buna örnek olarak gösteriyor. Curtis'in altını çizdiği ikinci konu ise Microsoft'un ücretsiz yazılımlara karşı kar marjını sürekli düşürmek zorunda kalıyor olması ve bir yerden sonra daha fazla indirim yapamayacak maddi sıkıntıya gireceği.

Curtis şu an için Microsoft'un yarışta sadece PC'lerde önde olduğunu ama farkın kapandığını söylüyor. Ona göre Microsoft eninde sonunda açık kaynak ve ücretsiz yazılımı kabul etmek zorunda kalacak. "Bir süre sonra insanlar Microsoft'a OpenOffice varken niye Office için para istediğini sormaya başlayacaklar" diyen Curtis, ayrıca "eğer açık kaynak kodlu yazılımların baskısı olmasaydı, Microsoft bugün kaydettiği gelişimlerin yarısına bile ulaşamamış olacaktı" diye ekliyor.

Okuyucu Yorumları