Eski Opera CEO'sundan yeni tarayıcı: Vivaldi

Eski Opera CEO'su "sekmelerini ekrana sığdıramayanlara" özel, yeni bir web tarayıcısı tanıttı!

Yeni bir tarayıcı daha...

Opera'nın eski CEO'su, tecrübeli yazılım geliştiricisi Jon von Tetzchner, "sekmelerini tek bir ekrana sığdırmakta sorun yaşayanlara" özel yeni bir web tarayıcı ortaya çıkardı.

Vivaldi adındaki yeni web tarayıcısı, Windows, Mac ve Linux altında çalışıyor. Tetzchner, tarayıcının telefon ve tabletlere özel bir sürümünün yolda olduğunu, ancak bu sürümlerin hazır olduğunda yayınlanacağını söylüyor. Web tarayıcısı, kişiselleştirilmiş notlar, küçük resimlere sahip yer imleri, grup ve klasörlere ayrılabilen hızlı erişim kısayolları gibi işlevlerle geliyor.

Tetzchner'a tarayıcının "daha fazlasını bekleyenler ve daha fazlasına ihtiyaç duyanlar için bir ilk" olduğunu söylüyor. Bununla birlikte Tetzchner, tarayıcının pazarda büyük bir kullanım oranına ulaşmasını beklemiyor.

Web tarayıcısı, Reuters'ın raporuna göre şu sıralar ortaklık anlaşmalarını tamamlamak üzere çalışıyor. Biz Vivaldi'yi bir hata nedeniyle çalıştıramadık, ancak denemek isterseniz tarayıcının "Tech Preview" sürümünü bu adresten indirebilirsiniz.

Okuyucu Yorumları